Najdraže knjige Meghan Markle

Meghan Markle smatra da ovih pet knjiga svi trebamo pročitati u životu

Ako želiš pročitati dobru knjigu, provjeri ovih pet naslova po preporuci Meghan Markle

meghaniknjige.jpg

Jednom, i ne tako davno, prije nego što je Meghan Markle upoznala svog supruga, princa Harryja, bila je uspješna glumica, humanitarka, ikona stila i cijenjena blogerica, proizvodeći sadržaj za svoju web stranicu The Tig (koja je, btw, dobila ime prema njezinom najdražem crnom vinu).

Image

Kad je Harry sreo Meghan: Prisjetile smo se bajkovite ljubavne priče britanskog princa i američke glumice

Na svojoj lifestyle stranici Meghan je dijelila intimne detalje iz svog života poput onoga što je jela, što je pila, gdje je izlazila i još mnogo toga.

I doista, mnogi su njezini savjeti bili poprilično korisni, a neke od njih smo tek nedavno iskopale, poput objave o odličnim knjigama koje bismo svi trebali pročitati jednom u životu.

I iako ga je napisala još 2016. godine, ovaj popis je i dalje nevjerojatno relevantan i može biti savršeno štivo za ovo zimsko i blagdansko vrijeme koje provodimo kod kuće.

'The Motivation Manifesto' - Brendon Burchard

Ako želiš pronaći više osobne slobode, onda je ovo knjiga za tebe. The Motivation Manifesto, koji je Brendon Burchard, govori kako svatko od nas može povratiti svoj život mijenjajući načine na koje odaberemo trošiti vrijeme, novac, emocije i još mnogo toga.

"Nervira vas vaša sumnja u sebe i rastresenost? Zvuk koji vas sprječava da dosegnete svoj potencijal? U redu, i mene isto. Čak i u mojim najžešćim danima, duboko negdje čuje se mali glas koji govori: 'Hmmm…Nisam sigurna mogu li, trebam li ili jesam li dovoljno dobra", napisala je Meghan o knjizi.

Image

'Četiri sporazuma sa samim sobom' - Don Miguel Ruiz

Vidiš li već obrazac u preporukama Meghan Markle?

U ovoj knjizi autor don Miguel Ruiz tvrdi da ljudi imaju samoograničavajuća uvjerenja koja stvaraju bespotrebnu patnju. Knjiga prenamjenjuje "drevnu toltečku mudrost" kako bi čitateljima pomogla da preuzmu kontrolu i žive svoj život s novom slobodom.

"Moja mama dala mi je primjerak ove knjige kad sam imala 13 godina i do današnjeg dana neprestano se vraćam ovom klasiku kako bih pronašla najjednostavnije načine za pojednostaviti život."

Image

'Mali princ' - Antoine de Saint-Exupery

Iako su ovaj klasik vjerojatno svi pročitali, Meghan je rekla da toplo preporučuje "Malog princa", koji je ujedno i najprevođenija nereligiozna knjiga na svijetu.

"Dugo sam opsjednuta ovom knjigom, a posebno Malom lisicom. Čak i ako ne preispitam cijeli egzistencijalni tekst (maskiran kao knjiga za djecu), poglavlje Male lisice u meni otkriva istinu koja je uvijek vrijedna čitanja."

Image

'Tko je maknuo moj sir?' - Spencer Johnson

Meghan je otkrila da je prvi put pročitala ovu knjigu dok je pohađala Sveučilište Northwestern. Nazvala je ovu klasičnu poslovnu knjigu "neprocjenjivim brzim štivom".

"Profesor sa Sveučilišta Northwestern imao je ovu knjigu na našem popisu obavezne literature za kolegij iz industrijskog inženjerstva. Bio je to naizgled čudan izbor, ali na kraju dana, poanta je samoosnaživanje i motivacija koju primjenjujem i na današnje donošenje odluka u svom životu."

Image

'Tao mede Pooha' - Benjamin Hoff

O ovoj knjizi, Meghan je napisala: "Aspekti taoizma ispričani kroz likove Winnie the Pooha - mislim, može li bolje?" Kao što je Markle dalje opisala, knjiga je lako čitljiva i možeš je završiti u samo jednom danu. I tog dana naučit ćeš vrijedne lekcije o tome "kako se kretati u svijetu", kao što je istaknula Meghan.

Knjiga koju je napisao Benjamin Hoff trebao bi biti uvod u istočni sustav taoizma za zapadnjake i pridošlice svugdje. I kao što si mogla pretpostaviti, koristi izmišljene likove u klasika Winnie the Pooha kako bi objasnila ta temeljna načela na lako probavljiv i otvoreno zabavan način.

Image