Play logo
Nezamjenjive mame

10 zabavnih i kreativnih ideja za proslavu Majčinog dana

Ako svojoj majci ove godine želiš pokazati još više ljubavi i priznanja - provjeri nekoliko zabavnih i kreativnih ideja zbog kojih će joj ovaj Majčin dan ostati u najljepšem sjećanju

profimedia-0131332369.jpg
Foto: Profimedia
Play logo

Kao i svake godine, Majčin dan se u većini zemalja, pa tako i kod nas, obilježava druge nedjelje u svibnju, a ove godine taj datum pada na 14. svibnja.

Play logo

Dan odavanja počasti majkama postoji zapravo otkad ima majki. Festivali u čast majki u davna vremena često su bili vezani uz bogove i božice i majčinske simbole plodnosti, rođenja, kreativnosti i ciklusa rasta jer majka je zaštitnica i hraniteljica djece, a time i cijelog čovječanstva. Ovo slavlje u čast svim majkama nastavilo se do danas, kada mnogi od nas pokazuju ljubav i zahvalnost osobi koja nas je donijela na ovaj svijet.

Izvor: Pexels

Ako joj ove godine želiš pokazati još više ljubavi i priznanja za sve što je radila (i što još uvijek radi) za tebe - u nastavku provjeri nekoliko zabavnih i kreativnih ideja zbog kojih će ovaj Majčin dan tvojoj mami ostati u najljepšem sjećanju.

Ponudi joj pomoć u dvorištu i vrtu

Ako tvoja mama živi u kući s dvorištem i/ili vrtom koi uređuje, posjeti je i pokloni joj "poklon bon" za svoje usluge u dvorištu i vrtu. Bez obzira radi li se o košenju trave, sadnji cvijeća ili povrća ili jednostavno o uređenju dvorišta - umetni ovu poklon čestitku u buket cvijeća i razveseli svoju majku na Majčin dan na kreativan, ali itekako koristan način.

Play logo
Izvor: Pexels

Dekoriraj njezina ulazna vrata ili joj pokloni cvijeće

Ako živiš u blizini, može se zabaviti ukrašavajući ulazna vrata svoje majke trakama, posebnim znakovima, vijencem i/ili cvijećem! Ako imaš djecu - uključi i njih! Iznenađenje će se jako svidjeti mami/baki.

Naravno, sam poklon cvijeća i biljki uvijek je pun pogodak. Ako živiš blizu svoje mame, osobno joj dostavi cvijeće, a ako ne, uvijek možeš naručiti dostavu i pokazati svojoj majci da misliš na nju.

Izvor: Pexels

Kuhaj za svoju mamu ili je izvedi na ručak/večeru

Za one malo mlađe koji još uvijek žive sa svojim mamama, doručak u krevetu uvijek je klasičan i cijenjen poklon, a sve što trebaš je ustati se prije nje (sretno!) i na pladnju joj donijeti što god ona voli, od kroasana do sendviča, čaše iscijeđenog soka ili kave.

Play logo

Ako ne živiš s mamom, pozovi je na ručak ili večeru, kod sebe ili je izvedi u neki restoran ili na kavu i kolače. Osim što ćeš joj pokazati koliko ti znači, također ćete provesti kvalitetno vrijeme zajedno i to u najboljem mogućem okruženju - uz hranu!

Izvor: Pexels

Iznenadi je dugim telefonskim ili video pozivom

Za one koji žive daleko ili ne mogu biti u blizini svoje majke, predlažemo dugi telefonski ili video poziv. Iskren razgovor i smijeh bit će joj najljepši pokon.

Izvor: Pexels

Gledajte film ili seriju zajedno

Posjeti svoju mamu ili je pozovi k sebi i provedite Majčin dan uz film ili seriju zajedno s vašim omiljenim grickalicama ili poslasticama. Naravno, uvijek možete otići i u kino!

Play logo
Izvor: Pexels

Budi kreativna: napravi mami video, glazbenu playlistu ili umjetničko djelo

Mogućnosti je bezbroj, a ovo su samo neke ideje na ove teme:

  • Snimi video sa svojom braćom i sestrama, odnosno sa svom djecom svoje mame. Svatko od vas može reći "Sretan majčin dan" i zašto volite svoju mamu.
  • Ili napravi glazbenu playlistu. Možeš skupiti umirujuće pjesme za spavanje, kao što je šum mora. Ili, možeš skupiti njezine omiljene pjesme iz glazbenog doba koje najviše voli.
  • Što kažeš na posebno umjetničko djelo za mamu? Na primjer, oboji lonac za cvijeće od terakote. Ili napravi prekrasan okvir za fotografije s obiteljskom fotografijom unutra. Ideja je mnogo, a inspiraciju možeš pronaći i na Pinterestu, You Tubeu ili na Instagramu.
Izvor: Pexels

Izađite van. Otiđite u šetnju parkom ili joj spremi piknik

  • Svjež zrak uvijek podiže duh. Proljeće je prekrasno vrijeme za šetnju u parku ili izlet u prirodu.
  • Ili što kažeš na piknik? Spakiraj hranu i piće u košaru, pokupi svoju mamu i odvedi je na druženje u prirodi.
Izvor: Pexels

Sama napravi poklon

Ne moraš obilaziti trgovine kako bi pronašla savršen poklon. Uz samo malo truda i volje, poklon možeš sama izraditi, posebno zato jer mame obožavaju ručne radove i darove od srca. Bilo da joj napraviš DIY sapun ili piling, domaći džem ili mirisni potpourri - nećeš pogriješiti.

Izvor: Pexels

Posjetite zajedno muzej - uživo ili virtualno

Sigurne smo da postoji onaj jedan muzej koji tvoja mama uvijek želi posjetiti, ali nikako da stigne. Sada je pravo vrijeme da joj ispuniš tu želju. Čak i ako niste zajedno, čuda tehnologije omogućuju vam da virtualno uživate u muzejima diljem svijeta; od Louvrea u Parizu do muzeja umjetnosti Metropolitan u New Yorku.

Play logo
Izvor: Pexels

Napravi sama čestitku

Kao što smo već spomenule, svaka majka će cijeniti ručni rad svog djeteta, bez obzira koliko ono imalo godina. Stoga uzmi papir i olovku u ruke, ukrasi čestitku kako god želiš i napiši nekoliko riječi od srca, bilo to smiješna ili sretna uspomena iz djetinjstva ili citat koji će ti poslužiti kao inspiracija. I ono posljednje, nemoj je zaboraviti poslati unaprijed ili je ostaviti ispred njezinih vrata na Majčin dan!

Izvor: Pexels

Play logo