Nezamjenjive mame

10 zabavnih i kreativnih ideja za proslavu Majčinog dana

Ako svojoj majci ove godine želiš pokazati još više ljubavi i priznanja - provjeri nekoliko zabavnih i kreativnih ideja zbog kojih će joj ovaj Majčin dan ostati u najljepšem sjećanju

profimedia-0131332369.jpg
Foto: Profimedia

Kao i svake godine, Majčin dan se u većini zemalja, pa tako i kod nas, obilježava druge nedjelje u svibnju, a ove godine taj datum pada na 14. svibnja.

Image
Ideje za poklone

Darovi do 30 eura kojima možeš razveseliti svoju mamu za Majčin dan

Dan odavanja počasti majkama postoji zapravo otkad ima majki. Festivali u čast majki u davna vremena često su bili vezani uz bogove i božice i majčinske simbole plodnosti, rođenja, kreativnosti i ciklusa rasta jer majka je zaštitnica i hraniteljica djece, a time i cijelog čovječanstva. Ovo slavlje u čast svim majkama nastavilo se do danas, kada mnogi od nas pokazuju ljubav i zahvalnost osobi koja nas je donijela na ovaj svijet.

Image
Foto: Pexels

Ako joj ove godine želiš pokazati još više ljubavi i priznanja za sve što je radila (i što još uvijek radi) za tebe - u nastavku provjeri nekoliko zabavnih i kreativnih ideja zbog kojih će ovaj Majčin dan tvojoj mami ostati u najljepšem sjećanju.

Ponudi joj pomoć u dvorištu i vrtu

Ako tvoja mama živi u kući s dvorištem i/ili vrtom koi uređuje, posjeti je i pokloni joj "poklon bon" za svoje usluge u dvorištu i vrtu. Bez obzira radi li se o košenju trave, sadnji cvijeća ili povrća ili jednostavno o uređenju dvorišta - umetni ovu poklon čestitku u buket cvijeća i razveseli svoju majku na Majčin dan na kreativan, ali itekako koristan način.

Image
Foto: Pexels

Dekoriraj njezina ulazna vrata ili joj pokloni cvijeće

Ako živiš u blizini, može se zabaviti ukrašavajući ulazna vrata svoje majke trakama, posebnim znakovima, vijencem i/ili cvijećem! Ako imaš djecu - uključi i njih! Iznenađenje će se jako svidjeti mami/baki.

Naravno, sam poklon cvijeća i biljki uvijek je pun pogodak. Ako živiš blizu svoje mame, osobno joj dostavi cvijeće, a ako ne, uvijek možeš naručiti dostavu i pokazati svojoj majci da misliš na nju.

Image
Foto: Pexels

Kuhaj za svoju mamu ili je izvedi na ručak/večeru

Za one malo mlađe koji još uvijek žive sa svojim mamama, doručak u krevetu uvijek je klasičan i cijenjen poklon, a sve što trebaš je ustati se prije nje (sretno!) i na pladnju joj donijeti što god ona voli, od kroasana do sendviča, čaše iscijeđenog soka ili kave.

Ako ne živiš s mamom, pozovi je na ručak ili večeru, kod sebe ili je izvedi u neki restoran ili na kavu i kolače. Osim što ćeš joj pokazati koliko ti znači, također ćete provesti kvalitetno vrijeme zajedno i to u najboljem mogućem okruženju - uz hranu!

Image
Foto: Pexels

Iznenadi je dugim telefonskim ili video pozivom

Za one koji žive daleko ili ne mogu biti u blizini svoje majke, predlažemo dugi telefonski ili video poziv. Iskren razgovor i smijeh bit će joj najljepši pokon.

Image
Foto: Pexels

Gledajte film ili seriju zajedno

Posjeti svoju mamu ili je pozovi k sebi i provedite Majčin dan uz film ili seriju zajedno s vašim omiljenim grickalicama ili poslasticama. Naravno, uvijek možete otići i u kino!

Image
Foto: Pexels

Budi kreativna: napravi mami video, glazbenu playlistu ili umjetničko djelo

Mogućnosti je bezbroj, a ovo su samo neke ideje na ove teme:

  • Snimi video sa svojom braćom i sestrama, odnosno sa svom djecom svoje mame. Svatko od vas može reći "Sretan majčin dan" i zašto volite svoju mamu.
  • Ili napravi glazbenu playlistu. Možeš skupiti umirujuće pjesme za spavanje, kao što je šum mora. Ili, možeš skupiti njezine omiljene pjesme iz glazbenog doba koje najviše voli.
  • Što kažeš na posebno umjetničko djelo za mamu? Na primjer, oboji lonac za cvijeće od terakote. Ili napravi prekrasan okvir za fotografije s obiteljskom fotografijom unutra. Ideja je mnogo, a inspiraciju možeš pronaći i na Pinterestu, You Tubeu ili na Instagramu.
Image
Foto: Pexels

Izađite van. Otiđite u šetnju parkom ili joj spremi piknik

  • Svjež zrak uvijek podiže duh. Proljeće je prekrasno vrijeme za šetnju u parku ili izlet u prirodu.
  • Ili što kažeš na piknik? Spakiraj hranu i piće u košaru, pokupi svoju mamu i odvedi je na druženje u prirodi.
Image
Foto: Pexels

Sama napravi poklon

Ne moraš obilaziti trgovine kako bi pronašla savršen poklon. Uz samo malo truda i volje, poklon možeš sama izraditi, posebno zato jer mame obožavaju ručne radove i darove od srca. Bilo da joj napraviš DIY sapun ili piling, domaći džem ili mirisni potpourri - nećeš pogriješiti.

Image
Foto: Pexels

Posjetite zajedno muzej - uživo ili virtualno

Sigurne smo da postoji onaj jedan muzej koji tvoja mama uvijek želi posjetiti, ali nikako da stigne. Sada je pravo vrijeme da joj ispuniš tu želju. Čak i ako niste zajedno, čuda tehnologije omogućuju vam da virtualno uživate u muzejima diljem svijeta; od Louvrea u Parizu do muzeja umjetnosti Metropolitan u New Yorku.

Image
Foto: Pexels

Napravi sama čestitku

Kao što smo već spomenule, svaka majka će cijeniti ručni rad svog djeteta, bez obzira koliko ono imalo godina. Stoga uzmi papir i olovku u ruke, ukrasi čestitku kako god želiš i napiši nekoliko riječi od srca, bilo to smiješna ili sretna uspomena iz djetinjstva ili citat koji će ti poslužiti kao inspiracija. I ono posljednje, nemoj je zaboraviti poslati unaprijed ili je ostaviti ispred njezinih vrata na Majčin dan!

Image
Foto: Pexels