Sretna Solo

Kolumna jedne singl žene: Valentinovo vodič za frajere iliti što žene vole. Ne, nisu baloni!

Pripreme za Valentinovo počinju puno prije, nego što misliš. Ustvari, nikada ni ne prestaju! Kao pripreme za Olimpijadu

Baloni
Foto: www,profimedia.hr

Veljača je neobičan mjesec. Traje kraće od ostalih, a tu i tamo ima dan više - prevrtljiva je poput žena, reći će muškarci. U veljači su rođeni Vodenjaci, najosebujniji znak horoskopa, u njoj podivljaju mačke, a bome i ljudi. Osobito oni koje mori Amor.

Image

Kolumna jedne singl žene: Što je razvod bez polupanih tanjura, zaraćene rodbine i psovki? - Samo papir!

Nesretno zaljubljeni tog će 14. očajavati čitajući Jesenjina ili se naoružani transparentima pridružiti antivalentinovskom pokretu pa zatim otići u kino na horor film, dok će oni nedavno ranjeni strijelom najvećeg zafrkanta među anđelima, spiskati gomilu novca ne bi li se dokazali na Dan zaljubljenih, baš poput muških ptica koje plešu, oponašaju zvukom motorne pile, grade gnijezda na tri kata ili skupljaju blještave predmete ne bi li očarali ženke.


Zaboravljaju pritom da su prije samo dva mjeseca, za Božić, potrošili na poklone isto toliko (umjesto srca, ruža i prstenja kupovali su džempere, čarape i naušnice) i da im se račun još crveni. Jedino crveno koje sada vide je ono na plišanim medvjedićima, ružama, srcima, čipkastom donjem rublju koje će učiniti da se od sreće zarumene obrazi njihove dragane, a temperatura u stanu poraste… No, žele li žene zaista plišana crvena srca za Valentinovo? Provela sam mini anketu među prijateljicama i na spomen istih sve - reže!

Dečki dragi, ne bih vam htjela biti u koži… Djevojke su sve zahtjevnije i rijetko će koja biti zadovoljna ružom i bombonijerom. To ne znači da morate bankrotirati (iako će baš svaku razveseliti elegantni nakit, naravno ako ubodeš baš ono što ona voli), već da se morate potruditi. Što originalnije i osobnije - to bolje. Nedajbože da kući dođeš s galofak valentinovskim poklonom s obližnje benzinske postaje za koji ćeš dobiti i one bodove koje skupljaš kako bi kupio bušilicu, sniženu za nevjerojatnih 73 posto uz 10 bodova vjernosti. Radije ti budi vjeran njoj i ne kasni! Kašnjenje ti je još bod manje. Ok, na benzinskoj dobivaš bodove, kući gubiš. Život je matematika.

Najgori izbor među galofak poklonima je umjetna ruža čiji je cvijet napravljen od zamotanih čipkastih tanga gaćica koje mirišu po Kini. Strašno. Jednostavno zaobiđi benzinsku na putu kući. Ako si toliko zglajzao pa se nisi sjetio da je Valentinovo, radije joj dođi pred oči praznih ruku s iskrenom isprikom i svojski se kroz večer i u nerednim danima potrudi da joj se omiliš.

Image
Foto: Pexels


Pripreme za Valentinovo počinju puno prije, nego što misliš, ustvari nikada ni ne prestaju. Sastoje se od slušanja i još puno slušanja i ako si mudar, dobre financijske konstrukcije. Najbolje bi bilo da otvoriš jedan račun, nazoveš ga Za moju dragu i trajnim nalogom prikupljaš sredstva koja ćeš investirati u Valentinovo i ostale bitne dane u godini i olakšati si život.

Da se vratimo na prvi korak - slušaj što ti ona govori, osluškuj njezine želje, štoviše predvidi ih! Ako si pravi majstor poklonit ćeš joj nešto što nije niti znala da želi! Ajde faco, da te vidimo! Naravno, ne možeš poklon samo staviti u ukrasnu vrećicu. Uz njega ide pokoja lijepa riječ, čestitka, bilo bi dobro da joj napišeš pjesmu (postoje i za to tečajevi).

Ove godine okolnosti su drugačije, no ikada. Ne možeš dragu izvesti na večeru ili na koncert i riješiti Valentinovo. No, možeš joj isti pripremiti kod kuće. Ako ne znaš svirati, imaš još dan i pol i hrpu tutorijala na YouTubeu. Na sreću sutra je subota, otkaži druženje s frendovima, građevinske radove, trening i - vježbaj! Garantiram ti da će pasti na Moj lipi anđele ili neki hit od Vatre. Računaj na efekt iznenađenja - bit će oduševljena što si zbog nje odlučio naučiti svirati gitaru. Koliko god loše zvučalo, oborit ćeš je s nogu. Žuljeve na jagodicama zaliječi nevenovom masti. Neven je čudo!

Svaka žena voli pažnju, a Valentinovo je uz godišnjicu braka, rođendan, godišnjicu prvog poljupca i još nekoliko sitnih samo vama znanih, ali bitnih godišnjica, prava prilika da joj pokažeš koliko ti znači. Ne očajavaj, nego prioni poslu! Znamo da bi najradije da je veljača umjesto 29. izbacila 14., no nije. Ipak je to jedan pravi ženski mjesec koji traje koliko i savršen ženski ciklus. Crven i moćan!

* Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju stav redakcije žena.hr