Koje su najbolje biljke u borbi protiv grinja?

Biljke protiv grinja su one biljke koje nam daju esencijalna eterična i aromatična ulja, a koja su jedno od najmoćnijih sredstava protiv grinja

Koje su najbolje biljke u borbi protiv grinja?


Vaš je krevet definitivno pun grinja, znoja, ulja i prašine i baš zbog toga treba obratiti pažnju na posteljinu, a znate li biljke protiv grinja nam u borbi protiv njih mogu pomoći?


Grinje su iznimno malena stvorenja, dugačka tek oko četvrtine milimetra i stoga su gotovo nevidljive golim okom. 
Grinje ne vidimo, ali tu su. I ako ih povremeno ne lišavamo života i dalje se razmnožavaju u našim madracima, jastucima, tepisima… 
Svugdje gdje im je dovoljno mračno i vlažno da se sakriju.

ImageHrane mrtvim stanicama ljudske kože, a idealno okruženje su im vlažna područja poput jastuka, popluna, madraca…
Kod brojnih ljudi one mogu izazvati alergije. No, kako možemo uništiti grinje?  Koja su to eterična ulja i koje su biljke protiv grinja koja se za to mogu koristiti.

Učinkovita sredstva protiv grinja možete napraviti sami te se prirodnim putem zaštititi od alergija koje one izazivaju koristeći biljke protiv grinja 
Proučavanjem grinja dokazano je da baš ne vole biljke eukaliptusa i klinčića. 


Napravite sprej koji nam daje priroda, odnosno biljke protiv grinja.

Koristite eterična ulja protiv grinja kao što su: ulja eukaliptusa i klinčića, eterična ulja limuna, lavande, metvice i čajevca. 

Uzmite 7 dl vode ulijte u posudu za prskanje te u nju nakapajte 20 kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili klinčića. Time poprskajte namještaj, zavjese i tepihe.

Eterična ulja možete upotrijebiti i tijekom pranja posteljine – jednostavno 5 do 10 kapi dodajte deterdžentu koji inače upotrebljavate.

Za uklanjanje grinja iz tepiha, 10 kapi eteričnog ulja dodajte šalici sode bikarbone pa njome pospite sag. Ostavite da djeluje 30-ak minuta pa dobro usišite.

Eterična ulja protiv grinja najbolja su za suzbijanje ovih nametnika. Zato su biljke protiv grinja te na koje treba prvo računati, ako se želite riješiti ovih nametnika.