Knjiga tjedna: Duhovit i osvježavajuć pogled na to što zaista znači biti Parižanka

Četiri fascinantne Francuskinje izruguju se stereotipima o Parižankama dajući nam savjete o ljepoti i životnom stilu. Naša knjiga tjedna je 'Kako biti Parižanka u svakoj prilici'

Kako biti Parižanka u svakoj prilici_44.png

U kratkim, razigranim odlomcima Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret i Sophie Mas iznose svoje originalne stavove o stilu, ljepoti, kulturi, djeci i muškarcima.

Autorice su nerazdvojne prijateljice već godinama. Talentirane i nesputane mlade žene s karijerama u svijetu glazbe, filma, mode i izdavaštva, one neobično iskreno i otvoreno ruše mitove o tome što danas znači biti Parižanka.

Odajući nam svoje tajne i mane, istodobno ismijavaju svoje komplicirane, često proturječne osjećaje i postupke. Priznaju da su katkada snobovi, pomalo egocentrične, nepredvidive, ali ne i nepouzdane. One šefuju, tvrdoglave su, ali su i nježne i romantične.

Image

Darujemo knjigu 'Kako biti Parižanka u svakoj prilici'

Recenzije:

"Četiri fascinantne Francuskinje izruguju se stereotipima o Parižankama dajući nam savjete o ljepoti i životnom stilu, recepte i modne preporuke… Sa zanimljivim fotografijama i duhovitim i britkim tekstom bit ćete na pravom putu da poprimite ono čuveno je ne sais quoi jedne Francuskinje." – Publisher's Weekly

"Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka." – Karl Lagerfeld

O autoricama:

Anne Berest autorica je dva romana i nedavno objavljene biografije Francoise Sagan. Piše i za televiziju, film i kazalište.

Caroline de Maigret je studirala književnost na Sorboni dok se nije preselila u New York radi manekenske karijere. Godine 2006. vraća se u Pariz i utemeljuje diskografsku kuću. De Maigret je od 2012. Chanelova ambasadorica. Podržava ženska prava surađujući s NGO-om CARE, a 2014. je postala Lancomeova muza.

Sophie Mas je rođena i odrasla u Parizu. Nakon studija političkih znanosti i marketinga, utemeljila je svoju produkcijsku kuću i danas radi kao producentica na relaciji Los Angeles-New York-Sao Paolo.

Audrey Diwan je nakon studija novinarstva i političkih znanosti postala scenaristica. Napisala je scenarij za La French Cedrica Jimeneza, sa Jeanom Dujardinom u glavnoj ulozi, i radi kao redateljica na svom prvom dugometražnom filmu. Također je i urednica časopisa Stylist.

Želiš li osvojiti ovu sjajnu knjigu, svakako zaviri u našu rubriku Darujemo!