Knjiga tjedna

Stiže drugi dio krimi serijala koji je oduševio i Spielberga

Produkcijska kuća Stevena Spielberga priprema filmsku ekranizaciju priče, a više zanimljivosti o ovoj književnoj senzaciji pročitajte u nastavku

pexels-cottonbro-8369520.jpg
Foto: Pexels

Roman Richarda Osmana, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom britanska je književna senzacija koja je 2021. pomela vrhove knjiških top ljestvica, a u Velikoj Britaniji postao je treći najprodavaniji roman svih vremena, rame uz rame s velikim igračima, J. K. Rowling i Danom Brownom. Prvi roman poznatog britanskog voditelja oduševio je i Spielberga čija je produkcijska kuća otkupila prava za filmsku ekranizaciju, a film je već u pripremi.

Ovog mjeseca u knjižare je stigao drugi dio Osmanovog krimi serijala, a po svemu sudeći, odlučno prati uspjeh svog prethodnika. „Čovjek koji je dvaput umro“ već je prodan u više od milijun primjeraka, a zauzeo je i prvo mjesto bestseler liste Sunday timesa i New York Timesa.

Autor se u ovom romanu vraća s čitateljima omiljenim kvartetom. Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim – članovi Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom – nakon uspješno riješenog slučaja, raduju se odmoru i miru u svom umirovljeničkom naselju Coopers Chase. Ispostavit će se kako nemaju sreće. Neočekivani posjetitelj – Elizabethin stari prijatelj, slučajno i njezin bivši suprug - očajnički treba njezinu pomoć. Optužen je da je ukrao dijamante vrijedne milijune dolara. No, gdje je Douglas, tu su i leševi…

Image

Darujemo knjigu 'Čovjek koji je dvaput umro'

Osmanovi likovi su prekrasno opisani, a kao rezultat imamo roman koji je čisto zadovoljstvo čitati. - The Observer

Ovaj će vas spretni nastavak natjerati da tiho pjevušite od zadovoljstva. - The Times

Samo dvije knjige su bile potrebne da lansiraju Richarda Osmana u svjetski crème de la crème autora kriminalističkih romana. Pun akcije, životnih mudrosti i prepoznatljivog humora, „Čovjek koji je dvaput umro“, prisjetit će čitatelje zašto se Osmanovi romani jednostavno moraju voljeti. 

shimmer fallback

Vrsta izdanja: beletristika
Autor: Richard Osman
Broj stranica: 328
Format: 135x205
Uvez: meki
Izdavač: Egmont
Cijena: 129 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.