Knjiga tjedna

Napeti psihološki triler o zamršenom i toksičnom ženskom prijateljstvu

Roman Sedam laži uzbudljivo je štivo o mračnoj opsesiji i svemu onome što riskiramo izgubiti u ime ljubavi…

Žena
Foto: Unsplash

Jane i Marnie bile su nerazdvojne od svojih osnovnoškolskih dana. Iako fizički različite, imale su mnogo toga zajedničkog i dijelile su sve, pa i najintimnije tajne. Kasnije su se obje udale za zgodne i ambiciozne muškarce. Ali Jane nikad nije rekla Marnie jednu važnu stvar: da ne podnosi njezina bogatog i sebeljubivog muža Charlesa. Štoviše, od samog početka bio joj je odbojan, preglasan, samodopadan i egocentričan. A da je Jane bila iskrena – da nije izrekla svoju prvu laž, jednu od sedam laži, kada ju je Marnie pitala sviđa li joj se Charles – možda bi suprug njezine najbolje prijateljice još uvijek bio živ.


Ovo je Janeina ispovijest, njezina prilika da priopći istinu. No pitanje je: može li joj se vjerovati?

Roman Sedam laži uzbudljivo je štivo o zamršenom i toksičnom ženskom prijateljstvu, mračnoj opsesiji i svemu onome što riskiramo izgubiti u ime ljubavi…

„Novo lice britanskog noira.“ Evening Standard


“Ovaj roman trebate pročitati. Tako uznemirujuće.” Lesley Kara, Sunday Times bestseler – The Rumour

O autorici:
Elizabeth Kay započela je karijeru kao asistentica u Penguin Random House-u (najveća svjetska izdavačka kuća). Danas tamo obavlja dužnost više urednice, a istodobno njeguje svoju strast prema pisanju. Svoju prvu nagradu za pisanje osvojila je sa svega osam godina u konkurenciji za kratku priču koju je ocjenjivala Jacqueline Wilson (engleska autorica, poznata po djelima iz popularne dječje književnosti; ‘Zeznute cure’, ‘Cure kasno izlaze’, ‘Priča o Tracy Beaker’). Njezin debitantski roman, objavljen je nekoliko godina kasnije, 2020. Elizabeth trenutno radi na svom drugom romanu. (Izvor: Elizabeth Kay Bio)

Image

Prevoditelj: Ana Knežević
Izdavač: V.B.Z. d.o.o
Uvez: Meki uvez
Biblioteka: Ambrozija
Godina izdanja: 2021
Broj stranica: 296
Cijena: 99 knMožda će te zanimati

Image
ASTRO SAVJET ZA UTORAK

Dnevni horoskop: Ovnovi samo opušteno, a Blizanci mogu snažno naprijed

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse