Knjiga tjedna

Romantični bijeg u Tokijo iz pera popularne spisateljice

Nakon simpatičnog Kopenhagena i neobičnog Islanda, popularna autorica nas vodi u daleki Japan

Knjiga
Foto: Unsplash

S obzirom na sva svjetska događanja u kojima predvodi i glavnu riječ nosi pandemija, mogli biste se zapitati jesu li knjige o putovanjima znanstvena fantastika. A kada ih čitate, doista tako zvuče. No onaj naš poznati i dragi svijet bez maski vratit će se, nadamo se uskoro. Dotad, imamo knjige koje su nam vodiči u druge kulture.


Najnovija među njima treći je roman autorice Julie Caplin preveden na hrvatski jezik. Julie nas u ovom nastavku svojeg serijala nazvanom „Romantic Escapes“ vodi u Tokio kako bismo upoznali njegove čari te protagoniste koji se bez napora zavlače pod kožu. Bitno je napomenuti da likovi i radnje njezinih romana nisu povezani te u vlak možete uskočiti na bilo kojoj stanici.

Dakle, da ne duljimo savjetujemo vam sljedeće: Zgrabite imaginarnu putovnicu i uputite se u zemlju očaravajućih, blistavih nebodera, toplih zdjelica miso-juhe koja grije dušu i ljubavne priče od koje će vam se zavrtjeti u glavi, ali ju nećete moći ispustiti iz ruku.

Naša junakinja je Fiona, blogerica za putovanja, a Japan je oduvijek bio na vrhu popisa mjesta koja mora posjetiti. Kad joj se ukaže prilika za putovanje s plaćenim troškovima, učini joj se to kao ostvarenje sna. Tako je sve do trenutka kada stiže u živopisni Tokio i nađe se licem u lice s čovjekom koji joj je prije deset godina slomio srce, predivnim fotografom Gabeom. Iako bi željela da nije tako, Fiona ne može izbrisati tugu koja je ostala kao posljedica njihova posljednjeg susreta. No, okruženi hramovima i oblacima nježnih svjetloružičastih trešnjinih cvjetova, Fiona i Gabe počinju gledati život – i jedno drugo – novim očima.


U svojem prepoznatljivom stilu, Julie prepleće osobnu priču dvaju glavnih likova s kulturnim referencama i divnim opisima egzotičnih krajeva. Japan je posebno fascinantan jer posjeduje iznimno jak sraz supermodernog i tradicionalnog. S protagonistima se lako poistovjetiti jer nisu toliko različiti od nas te se zajedno s njima čudimo neobičnostima japanskog duha. Sve u svemu, volite li lakše, optimistične priče pune iskričavih dijaloga u nepoznatom miljeu, preporučujemo vam novi hit Julie Caplin.

Image

Naslov: Mala čajana u Tokiju
Autorica: Julie Caplin
Prijevod: Barbara Kružić
Izdavač: Koncept
Uvez: Meki s klapnama
Broj stranica: 296
Cijena: 99,00 kn


Možda će te zanimati

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse

Image
ČEŠKI FENOMEN

Što se dogodi tinejdžeru kada otkrije da mu je tata gej? Život mu se okrene naglavačke