Uređenje doma

Kakvi nas trendovi u interijerima čekaju u 2021. godini?

Raste popularnost materijala kao što su drvo i ratan, a najpopularnije boje bit će zelena, plava i siva

kam-idris-_HqHX3LBN18-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svaka nova godina sa sobom donosi brojne novitete i trendove, a danas ćemo se kratko osvrnuti na one koji nas čekaju u svijetu interijera u 2021. godini. Na trendove s kojima ćemo se susreti iduće godine bez imalo je sumnje uvelike utjecala ova pandemijska godina pa će u godini pred nama prirodni elementi te održivost vladati svim sferama, pa tako i interijerima.

Dom postaje važniji nego ikad, a biti će nam glavna oaza opuštanja i sljedeće godine. Naglasak je na kreiranju ugodnog i cozy prostora u kojemu ćemo se moći opustiti i osjećati se sigurno. Još više raste popularnost materijala kao što su drvo i ratan, a najpopularnije boje u interijerima biti će zelena, plava i siva koja je klasik kad je riječ o uređenju doma.

Ako razmišljaš o preuređenju svog doma ili ga nakon dolaska nove godine samo malo poželiš osvježiti, u nastavku doznaj koji će trendovi dominirati svijetom interijera u godini koja je pred nama i u koje se isplati investirati.

Foto: Instagram, Unsplash

Zidovi u bojama

Bijela je 'out', a zidovi u upečatljivim nijansama postaju vrlo trendi. S obzirom na to da smo ove godine puno vremena provodili u svojim domovima, a o putovanjima smo mogli samo maštati, obojeni zidovi odličan su način da u svoje okruženje unesemo malo različitosti i da razbijemo monotoniju jednolične svakodnevice. Kao najpopularnije ističu se šumski zelena nijansa te plava koja podsjeća na more. Trendi će biti i ružičasta koja potiče maštu i sanjarenje te ljubičasta koja u dom unosi dozu mistike i magije.

Drvo

Komadi od svijetlog drva iduće će godine prevladavati interijerima, a njihova je svrha naglasiti povezanost čovjeka i prirode. Boja svijetlog drva vrlo je ugodna i djeluje smirujuće, a odlično se uklapa u svaki interijer. Odlično izgleda i u kombinaciji s detaljima od rafije ili ratana, koji će također biti vrlo popularni kod uređenja interijera.

Povratak tradiciji

Ove smo godine mnogo vremena provodili u svojim domovima, a to će se nastaviti i u prvoj polovici iduće godina. Iz tog razloga, važno nam je da nam dom postane mjesto u kojem ćemo se osjećati udobno. Udobne stolice, sofe i sjedeće garniture nametnuti će se kao najbolji izbor. Udoban i jednostavan namještaj kakav je bio trendi 90-ih godina opet postaje 'in'. Dakle, planiraš li kupiti novu sofu, neka bude funkcionalna i udobna i na kojoj ćeš rado provoditi vrijeme i opuštati se. Začiniti je uvijek možeš zanimiljivim dekorativnim jastucima.

Kombinacija modernog i vintage

Želiš li da tvoj dom ima osobnost, kombiniraj moderne elemente s vintage ili retro komadima. Na taj ćeš način kreirati dom s dušom i dobrom razinom kreativne energije. Možeš birati dekor i namještaj koji na neki način odražavaju tvoju osobnost i time ćeš postići jedinstveni prostor u kojemu ćeš se uvijek dobro osjećati. Vintage komadi su i eco-friendly pa zaviri u stari tavan ili na buvljake i sigurno ćeš pronaći nešto što će se savršeno uklopiti u tvoj dom.

Dekor 80-ih godina

Ima nešto posebno u tim osamdesetim godinama, neka kreativna energija kojoj se danas dive mnogi dizajneri i mode i interijera i koja im služi kao inspiracija za rad u današnjem modernom svijetu.  Okrugli oblici, komadi u art deco stilu i upečatljive boje samo su neki od karakteristika trendova koji su vladali tada, a biti će popularni i u godini koja je pred namam. U luksuznim interijerima ističu se komadi od stakla, okrugli namještaj te sve od prirodnog kamena i mramora.