?Kako prepoznati kvalitetne sunčane naočale?

Omiljeni modni dodatak svima su sunčane naočale, a znate li kako prepoznati kvalitetne sunčane naočale? O tome više pročitajte u nastavku

?Kako prepoznati kvalitetne sunčane naočale?

Svi ih obožavamo, divan su ukras na licu, štite nas od sunca, a uz to nam služe i kao držač za kosu, no ono najvažnije na  što moramo pripaziti kod odabira je kako prepoznati kvalitetne sunčane naočale.

Najvažnije pravilo je da ne kupujete naočale na raznim štandovima ili na čudnim internet stranicama koje ih nude po smiješnim cijenama.
Možete biti sigurni da su takve naočale napravljene od nekvalitetne plastike i samo će vas prividno štititi od sunca. One nisu premazane zaštitom od UV zračenja, a onda gledajući u sunce takvim naočalama zasigurno ćemo oštetiti vid.
Bolje imati jedne prave nego 10 nekvalitetnih naočala jer zdravlje oka je najvažnije.
Savjet je da naočale uvijek kupujte u ovlaštenim prodavaonicama gdje će vam stručnjak pomoći i savjetovati kako prepoznati kvalitetne sunčane naočale i preporučiti što je najbolje za vas.

Ako sami ne znate kako prepoznati kvalitetne sunčane naočale, a želite biti sigurni  u svoj odabir, morate dobiti certifikat da štite od UVA, UVB i UVC zraka.