Večera za 5 na selu

Jela oduševila, ali ne i desert koji je domaćinu napravila supruga!

Danas je dame u 'Večeri za 5 na selu' ugostio jedini ovotjedni muški natjecatelj, bagerist Alen, koji je iz Ivanca, no gošće je dočekao u vikendici u mjestu Klenovnik.

Alen priprema jelo.PNG

Alen je gošćama pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Jalni detoks, glavnog jela Zagorska satelitska i deserta Lagana jagoda. Dame su najviše prigovora imale na dekoraciju tanjura, no sve su komentirale kako su se dobro najele i zabavile. „Mislim da je super prošlo, zadovoljan sam“, rekao je domaćin koji je za svoju večeru dobio odličnih 37 bodova i smjestio se na drugo mjesto.

shimmer fallback

Gošće su bile dobro raspoložene, domaćin je priznao da ima malu tremu i ponudio ih višnjevcem, dunjevačom i šljivovicom. Sve su se dame odlučile za rakiju od dunje. „Ponuda aperitiva bila je raznolika“, rekla je Marina koja je u šali rekla da nije dobro odabrala. „Više je vukla na rakiju, malo se osjetila po dunji, ali bilo je fino, taman da nas zagrije“, dodala je Vesna.

shimmer fallback

Za predjelo je domaćin ponudio svoje domaće nareske, namaz od sira s medvjeđim lukom te namaz od čvaraka uz papričice punjene sirom. Vesni su se svidjela oba namaza, Marini je bio vrhunski namaz od čvaraka dok se Olgici sve svidjelo osim namaza od čvaraka. „Medvjeđi luk bio je malo ljutkast, ali s vrhnjem, domaćim kobasicama i domaćim kruhom, stvarno se uklopio, rekla je Sanja, a Olgica dodala: „Bilo mi je premasno i okus nije bio definiran.“

shimmer fallback

Domaćin je poslužio kotlovinu za glavno jelo - svinjske kotlete u umaku od šampinjona i vrganja uz mladi krumpir i salatu od maslačka. Gošće nije posebno impresionirao izgled jela, no kad su probale, svima im se svidio okus. „Meso je bilo jako fino, mekano, krumpir je bio dobro skuhan i gljive su bile fine“, komentirale su gošće.

shimmer fallback

Gošće su se zafrkavale da im je bio plan da se dobro najedu prije deserta jer je domaćin otkrio da nije baš spretan u pravljenju slastica i nije otkrio da mu je desert napravila supruga - samo je rekao da mu je malo pomogla! Ponovno su naglasile kako im je izgledao jednostavno, a Olgica i Vesna htjele su više jagoda u kolaču. „Okusom je bilo dobro jedino su u nekim dijelovima piškote bile tvrde, nisu bile jednolično sočne“, rekla je Marina.

shimmer fallback

Nakon poklona stigli su i svirači i zabava je mogla početi. Olgica i Marina ni time nisu bile impresionirale zato što je to, kako su rekle, već viđeno. Sanji i Marini sve je bilo odlično tako da su domaćinu dale po desetku, Olgica je dala devetku jer joj se nisu svidjeli namaz od čvaraka i desert, a Vesna je dala ocjenu osam: „Predjelo je bilo dobro, glavno jelo super, a u desertu su keksi bili tvrdi i nije ga sam napravio.“

shimmer fallback

U završnici kuha Marina, a hoće li uspjeti dobiti najviše ocjene - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.