Jedan od omiljenih zagrebačkih restorana predstavio je brojne novitete i novi ambiciozniji meni

Zagrebački restoran El Toro povodom pete godišnjice ima brojne novitete i novi, ambiciozniji meni chefa Maria Mihelja

2T6A4301.jpg

Voliš isprobavati okuse i uvijek ti je zanimljivije ono u tuđem tanjuru, a bombonijeru pojedeš cijelu jer moraš isprobati svaku pralinu? Krajnje je nepristojno zagristi i ostaviti, to si apsolvirala još u vrtiću. Ako smo te dobro opisale, imamo savršeni restoran za tebe. Udovoljit će tvojoj znatiželji, ali i počastiti okusne pupoljke fantastičnim ljetnim kombinacijama i jelima kojih će se tvoje nepce još dugo prisjećati.

Image
Foto: Saša Drobac

Riječ je o mnogima omiljenom zagrebačkom restoranu El Toro & Bar koji postoji već pet godina, a sada na čelu s chefom Mariom Miheljem najavljuje brojne novitete na meniju, odnosno vraćanje na početni sharing koncept u kojem se umjesto težih glavnih jela poslužuje nekoliko različitih u takozvanoj tapas varijanti. Upravo zato, novi meni obogaćen je jelima koja bi u sljedovima smatrali predjelima, no ukoliko ih naručiš nekoliko dobivaš upravo ono što chef Mihelj želi postići, a to je da isprobaš što više okusa, uživaš u rapsodiji latinoameričkih namirnica i zadovoljiš svoju znatiželju s početka teksta.

Image
Foto: Saša Drobac
Image
Foto: Saša Drobac

Svoje mjesto su na novom El Torovom meniju pronašle Salmorejo hladna juha od rajčica koja je izuzetno ukusna i osvježavajuća, zatim Hard shell tuna tartar taco, Dry age losos tiradito, hrskavi dumplingsi punjeni sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kokosovom mlijeku sa zelenim čilijem te ono što nas je oduševilo - veliki otvoreni beef taco na hrskavom tanko grilanom pizza tijestu s mariniranim repovima beefstakea, pico de galo salsa kremom od paprike i mancego sirom, marinirane argentinske kozice na kremi od mrkve te baskijski cheescake.

Image
Foto: Saša Drobac
Image
Foto: Saša Drobac

Osim novog menija idealnog za toplije dane, El Toro ima i novog barmena Jana Martinija koji je radio u napoznatijim beach barovima na Hvaru, poput Kalavande i Notosa, a koji za goste priprema koktele poput signature koktela El Torito.

Image
Foto: Saša Drobac

I posljednje, no nikako manje bitno je ambijent u kojem El Toro gostima servira svoja nova jela, a terasa u velikom hladu, na korak od samog centra grada pun je pogodak jer pruža osvježenje od ljetnih vruććina i savršeno je mjesto za opuštanje i uživanje u odličnoj hrani te nezaboravna gastronomska druženja.