Sladoled s crnim vinom - posebna slastica za ljeto

Kada stigne ljeto, a temperature postanu sve više, počnemo žudjeti za hranom koja nas osvježava. Jedna od slastica koju najviše povezujemo s ljetom je sladoled, a kako je tek započelo vrijeme da isprobamo neke nove okuse.

Sladoled s crnim vinom - posebna slastica za ljeto
Foto: Profimedia.hr
Većina ljudi obožava voćne sladolede, ali oni ne moraju biti napravljeni samo od jednog voća nego mogu biti prava rapsodija okusa. Upravo ti donosimo takav recept - sladoled s jagodama, kupinama i vinom, ali i nekoliko zanimljivih dodataka koji ga čine posebnim. Za pripremu je dovoljno samo dvadesetak minuta, no jedino je važno da ostane u zamrzivaču cijelu noć. Osvježava i pun okusa - prava ljetna rapsodija!

Sastojci

500 grama narezanih jagoda
500 grama kupina
2 šalice šećera
1.25 šalica suhog crnog vina
2 žlice aceta balsamica
1 žličica vanilije
0.5 žličice soli

Priprema

01.

U veliki lonac stavi jagode, kupine, šećer, vino, aceto balsamico i vaniliju, a prema želji možeš dodati i nekoliko lisitića svježeg đumbir. Kuhaj na umjerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi i voće ne postane mekano.

02.

Kada je šećer rastopljen, makni s vatre i pusti da se sladoled ohladi do sobne temperature. Ako si stavila đumbir u sladoled onda ga izvadi.

03.

Premjesti sladoled u blender, ali nemoj sve staviti odjednom nego podijeli na nekoliko dijelova. Smjesu blendaš dok ne postane glatka.

04.

Kada je cijela smjesa potpuno pripremljena premjesti je u zdjelu i stavi u zamrzivač preko noći.

05.

Sladoled se može servirati sa šlagom, a na vrh se može dodati malo crnog papra ili cimeta, sve prema želji.

žena.hr
6.7.2022.