sa
![Puding od cimeta](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/cd531252-3346-11eb-a29b-1239d12117e7/v/cbf7fd72-38e2-11eb-b297-0242ac15000f/1000x1000-cbf80ec0-38e2-11eb-aca8-0242ac15000f.webp)
Sastojci
0 kom 375 ml (3/8 l) mlijeka
0 kom malo soli
0 kom Prilog:
0 kom 125 g pšenične krupice
0 kom 100 g maslaca
0 kom 1 vrećicu vanilin-šećera 3 jaja
0 kom 1 vrećicu pudinga od vanilije
0 kom 4-5 žlica hladnog mlijeka
0 kom 1 žličicu mljevenog cimeta
0 kom 50 g probranih grožđica, 25 g očišćenih i mljevenih badema
0 kom bijelim brašnom
Priprema
01.
02.
skuhati, skinuti s vatre,
03.
-15 min
04.
oko 45 min
05.
kompot od šljiva.
06.
sipati miješajući, miješati dok ne zakuha,
07.
izmiješati u glatku masu, malo-pomalo,
08.
umiješati u još toplu kašu od krupice
09.
izmiješati sa
10.
promiješati
11.
umiješati u skuhanu masu
12.
umiješati, masu staviti u kalup za puding koji smo prethodno namazali i posuli
13.
(samo 2/3 kalupa smije biti napunjeno) zatvoriti poklopcem. kalup staviti u lonac na pritisak uliti onoliko vode koliko je potrebno da se pokrije 1/3 kalupa, zatvoriti lonac, a regulator za kuhanje podesiti na prvi stupanj; čim počne izlaziti obilna para (nakon otprilike 1 min), nakon što se pojavi prvi prsten; ostaviti puding da se kuha na vodi, skinuti lonac s vatre i otvoriti tek kad se tlačni ventil više ne vidi.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb