Puding od cimeta

Puding od cimeta

Sastojci

0 kom 375 ml (3/8 l) mlijeka
0 kom malo soli
0 kom Prilog:
0 kom 125 g pšenične krupice
0 kom 100 g maslaca
0 kom 1 vrećicu vanilin-šećera 3 jaja
0 kom 1 vrećicu pudinga od vanilije
0 kom 4-5 žlica hladnog mlijeka
0 kom 1 žličicu mljevenog cimeta
0 kom 50 g probranih grožđica, 25 g očišćenih i mljevenih badema
0 kom bijelim brašnom

Priprema

01.

sa

02.

skuhati, skinuti s vatre,

03.

-15 min

04.

oko 45 min

05.

kompot od šljiva.

06.

sipati miješajući, miješati dok ne zakuha,

07.

izmiješati u glatku masu, malo-pomalo,

08.

umiješati u još toplu kašu od krupice

09.

izmiješati sa

10.

promiješati

11.

umiješati u skuhanu masu

12.

umiješati, masu staviti u kalup za puding koji smo prethodno namazali i posuli

13.

(samo 2/3 kalupa smije biti napunjeno) zatvoriti poklopcem. kalup staviti u lonac na pritisak uliti onoliko vode koliko je potrebno da se pokrije 1/3 kalupa, zatvoriti lonac, a regulator za kuhanje podesiti na prvi stupanj; čim počne izlaziti obilna para (nakon otprilike 1 min), nakon što se pojavi prvi prsten; ostaviti puding da se kuha na vodi, skinuti lonac s vatre i otvoriti tek kad se tlačni ventil više ne vidi.

žena.hr
30.1.2016.