prokuhati sa
![Praznički desertni sladoled](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/8aa0146a-3345-11eb-9f1f-466836aa32c5/v/cbf7fd72-38e2-11eb-b297-0242ac15000f/1000x1000-cbf80ec0-38e2-11eb-aca8-0242ac15000f.webp)
Sastojci
0 kom 500 ml (1/2 l) mlijeka
0 kom 1 prstohvatom soli 2 žlice šećera nastruganom koricom od 1/2 limuna (neprskanog), 125 g riže
0 kom 2 žumanca
0 kom 1 paketić (500 ml) Furst-Puckler sladoleda
0 kom 2 bjelanca
0 kom 2 žlice šećera
0 kom limunov sok
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
staviti u mlijeko, prokuhati, ostaviti da kuha na laganoj vatri oko 20 min
03.
izmiješati s još vrućom rižom, rižu ostaviti da se ohladi, razdijeliti na vatrostalne posudice i staviti u hladionik,
04.
izrezati na komade i staviti na rižu
05.
čvrsto tuci sa
06.
umiješati
07.
čvrsti snijeg staviti u dresir-vrečicu na koju smo stavili tuljak u obliku zvijezde i štrcati po sladoledu; posudice staviti na rešetku u vruću pećnicu.
08.
oko 5 min, odmah poslužiti.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb