Play logo

Nakon uspjeha u Istri, Babarol i Bavarin karavana kreće prema jugu

Babarol i Bavarin ekipa izazvala zazubice i onima koji su se zatekli na najvećem gourmet festivalu regije – Weekend food festivalu

image00016.jpeg
Foto: Franko Keleman
Play logo

U samo godinu dana postojanja, dobro uhodanoj ekipi Babarol i Bavarin street food festivala pošlo je za rukom "pokoriti" food court WFF festivala kojim su i ove godine prodefilirale najveće face svjetske gastronomije: višestruko najbolji chef na svijetu Dabiz Muñoz, najbolji pizzaiolo na svijetu Franco Pepe, trojica chefova briljantnog Disfrutara, tim chefova poznate Gucci Osterije Massima Botture, kao i najpoznatiji alkemičar među chefovima Rasmus Munk.

Play logo

Delicije koje potpisuju chefovi Gorana „Goge“ Milaković i Robert Predrag Žmire te slastice "O'š kolač" iza kojih stoji pastry chefica Tea Mamut već su se dokazale kao bestselleri trogirskog Babarola i dubrovačkog Bavarina, a ovog puta oduševile su i brojne Rovinjane i njihove goste. Gogina "Koka u korpiću" opet je postala rasprodana, a velik interes izazvao je i novitet "Praščić Bejb" kojeg morate kušati u nadolazećim izdanjima ovog festivala. O Žmirinom janjećem raguu s prošekom i smokvama već se naveliko priča, a u ponudi se našao i ragu od sipe "na bilo" koji je naišao na odobravanje i chefa Davida Skoke koji je nakon sjajnog panela o kojem se još uvijek priča posjetio Babarol i Bavarin kućicu.

Izvor: Franko Keleman

U subotu je ova dobro uštimana ekipa svim posjetiteljima rovinjske Tvornice duhana priredila pravo jutro ‚za razmaziti se‘ uz kamenice koji su sparili s pelješkim Saints Hills vinima - sauvignonom "Frenchie" i roseom "St. Heels" popularnog nadimka "Štikla".

Porcija više za ručak se tražila pod palicom ponajbolje mlade nada hrvatske gastronomije, Imoćanina Roka Nikolića  koji je pripremio "šalamaštrani" goveđi jezik u pčelinjem vosku na focacci pa se slasno jutro samo pretočilo u još bolji street food ručak.

Play logo

Kada je došao red na desert za koji je zaslužna Tea Mamut i njene teglice Mara, Bepo i Roza, gurmani svih uzrasta nisu krili oduševljenje pogotovo jer su dobili i modni dodatak, papirnati babarol ili bavarin koji im je odlično došao da se ne „šporkaju“ primamljivim zalogajima, ali i da imaju odličnu uspomenu koju će podijeliti na društvene mreže! Jer znate kako kažu...‘Ako nije na mrežama, nije se ni dogodilo!‘

Izvor: undefined

Svi oni koji su ovog vikenda došli vidjeti istinske gastro majstore na djelu – nisu krili da jedva čekaju sljedeće druženje koje je zakazala ova top ekipa!

Bavarin i Babarol se vraćaju kući, i to od 5.-14. svibnja u Dubrovnik i 19.-29. svibnja u Trogir.  U dubrovačkim Lazaretima pridružit će im se i fenomenalni inozemni gosti – barmeni londonskog Lyanessa – najboljeg bara na svijetu, ali tu su i live nastupi: Neno Belana & Fiumens (5.5.), Vanna (6.5.), Kuzma & Shaka Zulu (11.5.), Gina & The GeeGees (12.5.), Mia Dimšić (13.5.) i za zatvaranje festivala dubrovački favoriti - Silente (14.5.).

Play logo

Dubrovčane očekuju i brojne besplatne radionice za male i velike, kulinarski showovi, kino na otvorenom i natjecanja u pripremi slastica, više detalja potražite u netom objavljenom programu Bavarina.

Uskoro stiže i program trogirskog Babarola (19. - 29.5.), a sve dodatne informacije možete saznati i na društvenim mrežama – Instagram i Facebook.

Ne preostaje vam ništa drugo nego zaputiti se u smjeru ova dva prekrasna grada i ponijeti svoj babarol, bavarin, babarin, slinček ili kako god zvali ‚predmet‘ koji je u najkraćem roku postao inspiracija za najsadržajniji street food festival!

Play logo
Play logo