Nakon uspjeha u Istri, Babarol i Bavarin karavana kreće prema jugu

Babarol i Bavarin ekipa izazvala zazubice i onima koji su se zatekli na najvećem gourmet festivalu regije – Weekend food festivalu

image00016.jpeg
Foto: Franko Keleman

U samo godinu dana postojanja, dobro uhodanoj ekipi Babarol i Bavarin street food festivala pošlo je za rukom "pokoriti" food court WFF festivala kojim su i ove godine prodefilirale najveće face svjetske gastronomije: višestruko najbolji chef na svijetu Dabiz Muñoz, najbolji pizzaiolo na svijetu Franco Pepe, trojica chefova briljantnog Disfrutara, tim chefova poznate Gucci Osterije Massima Botture, kao i najpoznatiji alkemičar među chefovima Rasmus Munk.

Delicije koje potpisuju chefovi Gorana „Goge“ Milaković i Robert Predrag Žmire te slastice "O'š kolač" iza kojih stoji pastry chefica Tea Mamut već su se dokazale kao bestselleri trogirskog Babarola i dubrovačkog Bavarina, a ovog puta oduševile su i brojne Rovinjane i njihove goste. Gogina "Koka u korpiću" opet je postala rasprodana, a velik interes izazvao je i novitet "Praščić Bejb" kojeg morate kušati u nadolazećim izdanjima ovog festivala. O Žmirinom janjećem raguu s prošekom i smokvama već se naveliko priča, a u ponudi se našao i ragu od sipe "na bilo" koji je naišao na odobravanje i chefa Davida Skoke koji je nakon sjajnog panela o kojem se još uvijek priča posjetio Babarol i Bavarin kućicu.

Image
Foto: Franko Keleman

U subotu je ova dobro uštimana ekipa svim posjetiteljima rovinjske Tvornice duhana priredila pravo jutro ‚za razmaziti se‘ uz kamenice koji su sparili s pelješkim Saints Hills vinima - sauvignonom "Frenchie" i roseom "St. Heels" popularnog nadimka "Štikla".

Porcija više za ručak se tražila pod palicom ponajbolje mlade nada hrvatske gastronomije, Imoćanina Roka Nikolića  koji je pripremio "šalamaštrani" goveđi jezik u pčelinjem vosku na focacci pa se slasno jutro samo pretočilo u još bolji street food ručak.

Kada je došao red na desert za koji je zaslužna Tea Mamut i njene teglice Mara, Bepo i Roza, gurmani svih uzrasta nisu krili oduševljenje pogotovo jer su dobili i modni dodatak, papirnati babarol ili bavarin koji im je odlično došao da se ne „šporkaju“ primamljivim zalogajima, ali i da imaju odličnu uspomenu koju će podijeliti na društvene mreže! Jer znate kako kažu...‘Ako nije na mrežama, nije se ni dogodilo!‘

Image

Svi oni koji su ovog vikenda došli vidjeti istinske gastro majstore na djelu – nisu krili da jedva čekaju sljedeće druženje koje je zakazala ova top ekipa!

Bavarin i Babarol se vraćaju kući, i to od 5.-14. svibnja u Dubrovnik i 19.-29. svibnja u Trogir.  U dubrovačkim Lazaretima pridružit će im se i fenomenalni inozemni gosti – barmeni londonskog Lyanessa – najboljeg bara na svijetu, ali tu su i live nastupi: Neno Belana & Fiumens (5.5.), Vanna (6.5.), Kuzma & Shaka Zulu (11.5.), Gina & The GeeGees (12.5.), Mia Dimšić (13.5.) i za zatvaranje festivala dubrovački favoriti - Silente (14.5.).

Dubrovčane očekuju i brojne besplatne radionice za male i velike, kulinarski showovi, kino na otvorenom i natjecanja u pripremi slastica, više detalja potražite u netom objavljenom programu Bavarina.

Uskoro stiže i program trogirskog Babarola (19. - 29.5.), a sve dodatne informacije možete saznati i na društvenim mrežama – Instagram i Facebook.

Ne preostaje vam ništa drugo nego zaputiti se u smjeru ova dva prekrasna grada i ponijeti svoj babarol, bavarin, babarin, slinček ili kako god zvali ‚predmet‘ koji je u najkraćem roku postao inspiracija za najsadržajniji street food festival!