Kod kuće spremite odličan maslac od badema

Jednostavan, jeftin i brz način da spremite svoj novi omiljeni i zdravi namaz

Kod kuće spremite odličan maslac od badema

Ako volite bademe, sigurno ćete voljeti i maslac od badema, koji možete spremiti kod kuće. Odlična je alternativa maslacu od kikirikija, a zbog svojih sastojaka vrlo je zdrav. Osim kao namaz na kruhu, odličan je uz palačinke, krekere, prepečenac, voće (jabuke, banane), smoothije, pa i kolače. Ako ogladnite prije spavanja, jedna će vas žlica maslaca od bademazasititi i pomoći da lakše zaspite.

Priprema kod kuće je jednostavna i jeftina.

Sve što vam je potrebno jesu bademi (obični) i maslac prema želji te, naravno, blender.

shimmer fallbackU blender ubacite cijele bademe (blender maksimalno napuniti do polovice, no preporuča se nešto manje). Meljite, odnosno, sjeckajte ih u blenderu tako dugo dok ne dobijete masu kao što je na slici ispod.

shimmer fallbackSmjesu promiješajte žlicom, posebno ako su se bademi prilijepili za posudu. Ponovno sjeckajte dok ne dobijete glatku smjesu koja ima konzistenciju za mazanje. Kada to postignete, dobili ste maslac od badema.

shimmer fallbackAko želite da on bude nešto laganijeg okusa i još više maziv, dodajte malo maslaca (sobne temperature) i sve dobro promiješajte u blenderu. Imajte na umu da se bademi pomiješani s maslacem mogu držati u hladnjaku u zatvorenoj kutijici do dva tjedna, dok običan maslac od badema može stajati i duže u hladnjaku.  


Foto: http://sallysbakingaddiction.com/
© Brent Hofacker - fotolia

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.