Šunka u kruhu nije samo rezervirana za Uskrs, iako je činjenica da je mnogi upravo tada najviše rade. Sjajno će se uklopiti u bilo koji blagdanski stol, pa ju je upravo zato naša gastro blogerica odlučila raditi s nama.
"Ovo je jedan od onih recepata za koji vam treba strpljenja. Znam da ga imamo sve manje, jer se prebrzo živi i svi bi sve odmah. Međutim, ovo je i ideja da pokušamo živjeti sada. Ovaj trenutak. Kuhanje mi je upravo zbog toga odlična terapija. Kad stavim sve sastojke na stol i uđem u tu radnju, kao u najbolji film, svi problemi nestaju. Postupak miješanja tijesta rukom vraća me u doba igranja s glinom, plastelinom i odmah mi je smiješak na licu. Zato umijesite tijesto rukom zamotajte u njega komad šunke koji mora biti dobro ocijeđen nakon kuhanja.", kaže Ivana Perić Rabhi.
Ono što daje poseban doživljaj ovoj šunki u kruhu je i dodatak libanonskih začina.
"Libanonski miks začina daje jednu karakteristiku okusa ovom tradicionalnom receptu. To je mješavina kima, ružmarina, komorača, kumina, sezama... odlično se slaže s dizanim tijestom" ispričala nam je Ivana Perić Rabhi.
U svakom slučaju trajnost ovog kruha je 4-5 dana na hladnijem mjestu.
Odlično se slaže sa domaćim hrenom koji smo već učili raditi.
Šunka u kruhu
Sastojci:
Za tijesto:
Priprema:
Zamijesite tijesto tako što ćete promiješati kvasac i brašno, zatim maslinovo ulje i mlaku vodu. Dok robot radi tijesto, dodajte sol. Ubacite i žlicu libanonskog mixa.
Tamno, sjajno i sofisticirano: Najljepše manikure za hladne zimske dane
Zavirili smo u uzbudljiv svijet Petre Skitnice: Moda i egzotična putovanja zbog kojih joj se divimo - ali i pomalo zavidimo
Astro rituali za novac: Privuci obilje u 2026. prema svom horoskopskom znaku