
Zdravo, a ukusno: Tri ideje za ručak ispod 400 kalorija

Ako pokušavaš smršavjeti, vrlo je važno pripaziti na hranu koju konzumiraš, ali i broj kalorija koje svakodnevno unosiš. A strateški razmak kalorija tijekom dana između doručka, ručka, večere i međuobroka može ti pomoći da se osjećaš zadovoljno nakon svakog obroka.
Ovi ukusni ručkovi do 400 kalorija lijepo se uklapaju u dan od 1500 kalorija - što je količina kalorija uz koju ćeš, ako se toga držiš, moći izgubiti do jednog kilograma tjedno. Osim toga, prepuni su vlakana i proteina, koji će ti pomoći da dulje ostaneš sita, a vrlo se jednostavno pripremaju i moći ćeš ih jesti čak i ako si u žurbi.
Uz puno povrća i nešto malo mesa, pronašle smo tri ukusna, zdrava i brza recepta za ručak ispod 400 kalorija uz koje ćeš ostati sita i zadovoljna, a pritom mršavjeti.
Wrap od piletine i avokada - 330 kalorija
60 g guacamolea od 100 kalorija
1 tortilja od cjelovitog zrna s niskim udjelom ugljikohidrata
10 listova špinata
60 g kuhanih pilećih prsa, narezanih na komadiće
4 cherry rajčice, narezane na pola
Na tortilju namazati guacamole. Na vrh stavi špinat, piletinu i rajčice, zarolaj tortilju i posluži!
Salata s piletinom i povrćem - 296 kalorija
1 avokado
375 ml mlaćenice (buttermilka)
30 g svježeg nasjeckanog začinskog bilja (kao što su estragon, menta, peršin ili cilantro)
2 žlice octa
pola žličice soli
140 g zelene salate
120 g narezanih krastavaca
80 g kuhanih pilećih prsa, narezanih na komadiće
40 g sira
6 cherry rajčica
Za pripremu preljeva za salatu stavi avokado, mlaćenicu, začinsko bilje, ocat i sol u blender i izmiksaj dok smjesa ne postane glatka. Za pripremu salate uzmi zelenu salatu i krastavac te ih pomiješaj u zdjeli s jednom žlicom preljeva. Na vrh stavi piletinu, sir i rajčice, a dodatni preljev čuvaj u hladnjaku do tri dana.
Mediteranska salata s tunom - 375 kalorija
žlica i pol tahinija, namaza od sezama
žlica i pol limunovog soka
žlica i pol vode
1 konzerva tune
4 nasjeckane masline
2 žlice feta sira
2 žlice peršina
nekoliko listova špinata
U zdjeli umutiti tahini, limunov sok i vodu. Dodaj tunjevinu, masline, fetu i peršin i promiješaj da se sjedini. Posluži salatu s nekoliko listova špinata.

Zahvaljujući tvrtki Star Import, na Srebrnjak stigli novi dijagnostički uređaji

Dokumentarni film 'A Final Copy of Ilon Specht, dobitnik Grand Prix nagrade na Cannes Lionsu, stiže na Pula Film Festival

Čarobna Taormina - biser istočne Sicilije koji morate otkriti
