Najvažnije je izabrati prave sastojke

Tri zasitne proljetne salate koje su sjajan izbor ako želiš smršavjeti

Ukoliko je pripremljena s pravim sastojcima, salata kao glavno jelo ne samo da može potaknuti metabolizam, već može pomoći u sagorijevanju kalorija.

profimedia-0312490790.jpg
Foto: Profimedia.hr

Želiš izgubiti nekoliko kilograma prije ljeta? Svoj cilj možeš lako postići ako zamijeniš visokokalorične obroke sa zdravim i hranjivim salatama. No znači li to da je bilo koja salata dobar izbor? Istina je da mnogi recepti za salate čine upravo suprotno. Ili su zdrave, ali bezokusne i neće te nimalo zasititi ili su bogate nezdravim sastojcima poput kupovnih dresinga ili nepotrebnih masnoća i ugljikohidrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ideje za toplije dane

Tri recepta za salate koje bez problema mogu zamijeniti glavno jelo

Kad se spomene gubitak kilograma, salata je vrlo vjerojatno obrok koji nam prvi pada na pamet. S razlogom, jer ukoliko je pripremljena s pravim sastojcima, salata kao glavno jelo ne samo da može potaknuti metabolizam, već može pomoći u sagorijevanju kalorija.

Ono najvažnije je izabrati prave sastojke; od raznoraznog zelenog lisnatog povrća, crvenog povrća poput parike i rajčica, narančastog poput mrkve, batata i bundeve i ljubičastog poput luka, kupusa ili patliđana.

Sljedeće što je važno imati na umu su proteini koji će te dugo držati sitom, stoga biraj tunu, kozice, pileći file ili žitarice poput smeđe riže, ječma, kvinoje ili kus kusa. Tu su i zdrave masnoće koje uključuju orašaste plodove poput badema ili oraha, sjemenke poput bučinih ili chia sjemenki, ali i maslinovo ulje i avokado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ono posljednje, ali ne i manje bitno je izabrati pravi dresing koji jako lako možeš napraviti kod kuće. Maslinovo ulje, citrusno voće i začinsko bilje poput bosiljka, peršina, vlasca ili kopra obično su glavne zvijzde zdravih preljeva za salatu.

Sa svime ovime na umu, pronašle smo nekoliko sjajnih recepata za ukusne proljetne salate koje će te zasititi i pomoći ti u gubitku kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.