
Čokoladni cheesecake: Neodoljivi kolač koji se ne peče

Svjetski dan Nutelle službeno je 5. veljače, ali nas to ne sprječava da baš svakog dana uživamo u tom neodoljivom kremastom namazu od čokolade i lješnjaka. Baš zato što je siječanj po mnogima psihički najduži i najteži mjesec u godini, pravo je vrijeme da se počastimo tortom koja popravlja raspoloženje.
Kolač Nutella cheesecake je sve ono što želite od jednog kolača - ima okus koji će zadovoljiti sve ljubitelje čokolade, a za njega nije potrebno paliti pećnicu. Saznajte kako ga pripremiti u nastavku:
Sastojci:
Podloga:
300 grama mljevenih Petit beuerrea
1 žlica Nutelle
100 grama maslaca
Krema:
600 grama krem sira ( Abc ili Philadelphia)
500 grama Nutelle
70 grama šećera u prahu
Priprema:
Podlogu napravi od maslaca, mljevenih keksa i Nutelle i to tako da maslac staviš u dublju posudu i otopiš ga. Zatim u njega ubaci mljeveni keks i žlicu Nutelle te lagano sve izmiješaj da se dobije mrvičasta smjesa.
U kalup za torte stavi dobivenu podlogu, rukama ju dobro izravnaj i stavi u hladnjak. Krem sir i šećer u prahu stavi u posudu za miksanje te miksaj dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Kada je smjesa gotova, dodaj joj Nutellu i sve sjedini u kremu.
Potrebno je još samo izvaditi podlogu iz hladnjaka i na nju staviti izrađenu kremu.
Kolač ostavi da se ohladi kako bi se što bolje stegnuo, idealno preko noći.

Zahvaljujući tvrtki Star Import, na Srebrnjak stigli novi dijagnostički uređaji

Dokumentarni film 'A Final Copy of Ilon Specht, dobitnik Grand Prix nagrade na Cannes Lionsu, stiže na Pula Film Festival

Čarobna Taormina - biser istočne Sicilije koji morate otkriti
