Gastro
Gastro

3 recepta za bolji početak tjedna

3 recepta za bolji početak tjedna
Donosimo ti tri ukusna recepta!

Ovi recepti su za prste polizati, izgledaju zanimljivo a ustvari su vrlo jednostavni.  

Salata od leće i piletine

Sastojci: 400 g kuhane smeđe leće 2 pileća fileta 1 manji luk 2 crvene pečene crvene paprike ½ šalice maslina 1 šaka peršina 3 žlice maslinovog ulja 2 žlice limunovog soka Sol, papar Priprema: Piletinu ispeci na malo ulja pa je nareži na trakice. Papriku reži na kockice, masline na kolutiće a luk na tanke trakice pa pomiješaj sve sastojke. Posluži kao samostalno jelo.  

Quesadille

Sastojci: 4 tortilje 300 g mljevenog mesa 1 luk 1 crvena paprika 1 žuta paprika 1 zelena paprika 1 rajčica 3 žlice kukuruza 1 ½ šalice ribanog sira 1 velika žlica meksičke mješavine začina Maslinovo ulje Sol, papar Priprema: Na malo ulja prodinstaj sjeckani luk, pa mu dodaj mljeveno meso, sol, papar i meksičku mješavinu začina, i peci dok se meso potpuno ne ispeče. Makni sve iz tave te kratko poprži papriku i rajčicu rezane na kockice i kukuruz. Tortilje puni najprije mljevenim mesom, zatim povrćem i na kraju sirom. Ostavi dovoljno mjesta na rubovima da možeš u potpunosti preklopiti tortilju (sa svih strana u krug) i ispeci ih u tavi dok ne poprime lijepu smećkastu boju.  

Muffini od limuna s kremom od bazge

Sastojci: 2 ¼ brašna 1 ½ žličice praška za pecivo ½ žličice soli 2 ½ šalice šećera (podijeljeno) korica 2 limuna 3 jaja 1 ½ žličice ekstrakta vanilije ¾ šalice ulja 1 šalica punomasnog kiselog vrhnja Sok ½ limuna 3 bjelanjka 1 ½ šalice maslaca 3 žlice sirupa od bazge Priprema: U većoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnoj zdjeli dobro pomiješaj ½ šalice šećera i limunovu koricu dok se šećer ne otopi i postane žut, pa pusti da malo odstoji. Smjesu sa šećerom i limunom pomiješaj s još jednom šalicom šećera, jajima, i vanilijom. Sve miješaj mikserom najmanje 5 minuta. Smjesa bi se trebala utrostručiti u volumenu. Pred kraj miješanja dodaj ulje pa miješaj još jednu minutu. Stavi mikser na najmanju brzinu pa sporo umiješaj suhe sastojke. Dok se sve dobro povezalo umiješaj vrhnje i limunov sok. Puni kalupe za muffine do 2/3 razine pa peci 18 minuta na 180C. Za kremu od bazge kuhaj bjelanjke i šećer na pari uz konstantno miksanje, pa makni s vatre čim smjesa dosegne 70C. Miksaj još 7 minuta pa počnu polako dodavati maslac, 2 žlice odjednom. Na kraju dodaj sirup od bazge i njime ukrasi muffine.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx