Slova kao ukras

Malo inspiracije: Najljepši fontovi za tetovaže slova, riječi ili rečenica

Ako tražiš inspiraciju za tetovažu, provjeri neke od najljepših ideja za fontove koje možeš 'ispisati' po svom tijelu

leticia-pelissari-VFy9fW0WlH8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Zabavni dio tetovaža je da granice ne postoje. A ako razmišljaš o tetoviranju slova, riječi ili rečenice, u obzir svakako trebaš uzeti i font s kojim ćeš ih 'ispisati' na koži kako bi tvoja tetovaža zasjala u punom sjaju.


Image
Tijelo kao platno

15 malenih tetovaža u koje smo se zaljubile na prvi pogled

Sve više ljudi razmišlja o tetoviranju riječi ili izraza, a razlozi zašto su prilično jednostavni. "Tetovaže s fontom su toliko popularne jer su estetske", rekao je za Bustle tattoo umjetnik Jaz Paulino. "To je zabavan način da trajno obilježite pozitivan podsjetnik, omiljeni citat ili obilježite nekoga posebnog."

"One su bezvremenske", dodaje INKED umjetnica Deanna Maffeo. "Ako ih radi pravi umjetnik, mogu izgledati dobro zauvijek." Font za tetovažu može biti tanak ili podebljan, šaren ili klasično crn, minimalan ili grafički - s njim doslovno možeš raditi što god želiš. Što se tiče tolerancije na bol ili što očekivati, Paulino kaže da sve ovisi o veličini slova koju želiš i koliko će tinte biti deponirano.


On ističe da su među njegovim klijentima najpopularniji rukopisni, script i typewriter fontovi. Trebaš inspiraciju za svoju tetovažu? U nastavku provjeri neke od najljepših ideja za fontove kad su u pitanju tetovaže.

Typewriter

Postoji nešto old school (na najbolji mogući način) u typewriter fontu nalik slovima s pisaćeg stroja. Izaberi ovaj font kada želiš prenijeti 'pisca u sebi'.


Carbon Copy

Potpuno je moguće ponoviti nečiji rukopis - bilo da je tvoj ili tuđi. Paulino kaže da tattoo umjetnici mogu ili precrtati tintu točno preko komada papira koji poneseš s frazom i rukopisom kojim želiš ili ga izraditi šablonom.

Script

Prenesi bezbrižne vibracije sa script fontom koji je jedva čitljiv. Izvrstan je izbor za minimaliste i ljubitelje tankih i suptilnih linija.

Prilagođeni font

Ako želiš napraviti svoj vlastiti font, i to je potpuno moguće. "Tetoviranje samo po sebi nije lak zadatak, a tetovaže prilagođenih fontova se ne razlikuju", kaže Paulino. "Može biti izazov prilagoditi font, a da pritom budete jasan i čitljiv, ali postoje mnogi tattoo umjetnici koji su vrhunski majstori u tetoviranju slova, pa za njih ovo nije problem."

Maffeo naglašava važnost da tvoj prilagođeni font bude čitljiv. "Bilo da se radi o nečijem rukopisu ili fontu koji pronađete na internetu, budite sigurni da sve ima dovoljno razmaka između slova kako ne bi izgledalo neuredno, mutno i nečitljivo", kaže ona.

Cursive

Kurziv je još uvijek kul. Možda će se u školama postupno ukidati, ali uvijek će to biti lijepa i klasična izmjena posebne riječi ili fraze koju želiš zauvijek sačuvati u obliku ukrasa na tijelu.

Signature

Sjajan način da odaš počast voljenoj osobi je da njihov potpis učiniš svojom tetovažom. Ako imaju stvarno lijep rukopis ili kul potpis, to je nezaboravna vrsta tetovaže.

Bold Fairytale

Romantičan i bajkovit, klasični fairytale font uvijek je čaroban i svakome će izmamiti osmijeh na lice.

Gothic

Gotički font je istovremeno tajanstven i kul, savršen za one koji traže nešto odvažno.

Morseov kod

Jedinstveni povod za razgovor, tetoviranje fraze Morseovim kodom poseban je (i izuzetno jednostavan, a efektan) način prenošenja poruke ili čuvanja uspomene.


Možda će te zanimati

Image
BEZ ŠTETNIH SASTOJAKA

Najbolje prirodne kreme iz drogerija za svjež izgled i zdravu kožu

Image
SVAKODNEVNI OUTFIT

Imaš li već svoj par? 15 najljepših širokih traperica koji se pojavljuju kroz tri modela