Play logo
Knjiga tjedna: Kada zvijezde potamne

Emocionalno intenzivan triler o traumi, preživljavanju, opsesiji i nadi

Knjiga tjedna ovoga puta je 'Kada zvijezde potamne' autorice Paule McLain koji će ljubitelje trilera s iznimnom lakoćom uvući u priču.

Untitled1.png
Play logo

Anna Hart, mlada detektivka iz San Francisca, predobro poznaje mračnu stranu ljudske prirode. Sve svoje slučajeve proživljava opsesivno, cijelim bićem, kao da se i u njoj samoj odigrava neka teška bitka. Ostavljena i izdana još kao dijete, cijeli život pokušava sastaviti krhotine prošlosti i početi iznova. I baš kada se čini da je nadomak da u tome uspije, dogodi se strašna tragedija. U košmaru i sluđena od boli, Anna bježi u Mendocino u Kaliforniji, jedino mjesto koje joj može pružiti utjehu i mir. Tek što je stigla u taj naizgled idiličan gradić, lokalna zajednica zatečena je zagonetnim nestankom tinejdžerice. Dok je obuzimaju zloslutne slutnje i sve joj se čini kao uznemirujući déjà vu, Anna se uključuje u potragu za djevojkom, odlučna spasiti i nju i sebe.

Play logo

Recenzije:

"Lirski i predivno napisan, ovo je roman o traumi, preživljavanju, opsesiji i nadi. Paula McLain jedinstvena je i nezaboravna!" Lisa Unger

"Unutarnji život inteligentne, karizmatične i ranjene detektivke napet je poput zločina koji mora riješiti." Liz Moore

Play logo

"Atmosferičan i emocionalno intenzivan triler." People

"Ako volite Mističnu rijeku, ovo je pravi roman za vas." Editor's Choice

O autorici:

Play logo

Paula McLain američka je književnica. Magistrirala je književnost i poeziju na Sveučilištu u Michiganu te je nagrađivana članica udruženja Yaddo, MacDowell Colony i National Endowment for the Arts. Najpoznatija je po romanima Gospođa Hemingway, Dosegnuti sunce, Ernest i ja te najnovijem bestseleru Kada zvijezde potamne, psihološkom trileru u kojem jednako snažno portretira komplicirane likove i njihove odnose. U svim njezinim djelima prisutna je posebna senzibiliziranost za kompleksna pitanja identiteta i emocionalne problematike djece i mladih što su ih napustili biološki roditelji. Redovito piše za časopise New York Times, O: The Oprah Magazine, Guardian i Huffington Post.

Prijevod: Maja Klarić.

Želiš li osvojiti ovaj atmosferičan i intenzivan triler, svakako zaviri u našu rubriku Darujemo!

Play logo
Play logo