Tilty Hill - moderna kuća

Od štaglja do predivnog doma

Tilty Hill - moderna kuća

U svojim radovima sam pisao o preuređivanju štaglja u stambeni prostor, čak i djelio neke prijedloge na koje načine se to može izvesti, ali kako je to izveo Londonski arhitekt, John Pawson, zaista je fenomenalno!

Jedan od najslavnijih rezidencijalnih zdanja izgrađenih u novije vrijeme, zasigurno je i ova građevina izgrađena u 18. stoljeću, a koja se nekad koristila kao štagalj (u originalu: Dutch barn), a sada je prenamjenjena u životni prostor.

Naziva Tilty Hill, prostire se na, gotovo 400 m2 površine i sadrži dnevni boravak, kuhinju i blagovaonici, četiri spavaće sobe, dvije radne sobe, dvije kupaonice, sobu za opuštanje, prostor za štagalj i staju sa popratnim prostorijama.

shimmer fallbackOvaj interijer slovi kao jedan od najvažnijih radova Johna Pawsona i jedan od najfinijih primjera Minimalizma u arhitekturi na svijetu. Pawson je arhitekt poznat po svojoj istančanoj i strogoj estetici i po radovima u kojima izvrsno koristi (ili kojima zadaje) funkcije prostora, a koji, svi redom oduševljavaju, kako struku tako i ostale.

Bruno Kontrec, dizajner interijera 
Studio estetikheretik
dizajn-interijera.com

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallback


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.