Kako spasiti biljke dok te nema kod kuće

Pet stručnih savjeta za preživljavanje biljki dok si na godišnjem odmoru

'Dadilja za biljke' otkrila je kako pripremiti biljke da uspijevaju dok se nalaziš na svom (prijekom potrebnom) godišnjem odmoru

annie-spratt-S7viz8JWxwY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ako si poput nas, veći dio 2020. i manji dio 2021. godine provela si kod kuće s ljubavlju brinući o mnogim biljkama koje si sakupila u svoju kolekciju. Većina je uspijevala pod tvojom skrbi - premda je možda bilo i nekoliko žrtava. Tvoje biljke - koje su u jednom trenutku možda bile samo hobi zbog dosade - postale su glavni prioritet koji sada svaki tjedan oduzima značajan dio tvog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Unesi malo zelenila u svoj dom

Sobne biljke uvijek je dobro imati, a ovih pet uspjet će baš svima

Istovremeno, svijet se počeo 'otvarati', putovanja su opet postala stvarna mogućnost, a osim toga - došlo je i vrijeme godišnjih odmora i odlazaka na more, strane zemlje ili u planine, a tebi je na pameti pitanje: Što će se dogoditi s tvojim biljkama kad odeš na godišnji odmor?

Ako planiraš bilo kakvo dulje izbivanje, zasigurno razmišljaš o ovom pitanju. Možda o tvojoj velikoj zelenoj oazi i različitim potrebama za zalijevanjem i svjetlom može brinuti prijatelj/ica, mama ili sestra, ali velike su šanse da nemaš te sreće i ne brini, nisi jedina osoba s ovim problemom.

Baš zato pronašle smo savjete profesionalke Katie Heward, poznatije kao 'dadilja za biljke'. Ona je za The Spruce otkrila kako pripremiti biljke da uspijevaju dok se nalaziš na svom (prijekom potrebnom) godišnjem odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.