Jednostavna, a efektna

Ideje kako ukrasiti dom omiljenom dekoracijom - pampas travom

Ako još uvijek nisi prigrlila ovu hit dekoraciju, izdvojile smo nekoliko ideja za uređenje koje će ti pomoći da uklopiš pampas travu u svaku prostoriju u svom domu

pampas uređenje doma.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Pampas trava - također poznata po svom znanstvenom nazivu, cortaderia selloana - jedan je od omiljenih trendova u uređenju doma posljednjih godina. Iako je nekad uglavnom krasila dvorišta i plijenila pažnju u prirodi, u posljednje vrijeme to čini u našim domovima.Tko bi rekao da ćemo se svi zaljubiti u ukrasnu travu?

Play logo
Image

Pampas, ukrasna trava koja daje posebnu čar svakom prostoru. Imaš li je već?

Ipak, ne radi se o bilo kakvoj travi. Pampas krasi duga stabljika i prekrasni raskošni listovi boje pšenice koji podsjećaju na vintage vrtove i bajkovita polja i pašnjake. Samo jedna stabljika savršeno nadopunjuje moderni dekor: minimalno bijeli zidovi izgledaju još bolje sa stabljikom pampas trave koja dodaje paperje i teksturu, a jednako dobro uklapa se i u šarene i maksimalistički uređene domove.

Ako još uvijek nisi prigrlila ovu hit dekoraciju, u nastavku smo izdvojile 10 ideja za uređenje koje će ti pomoći da uklopiš pampas travu u svaku prostoriju u svom domu.

Play logo

Sezonsko osvježenje

Stvaranje sezonskog rasporeda za tvoj hodnik ili ulaz pomaže da se svaki dio godine u tvom domu osjeća posebnim. Isha Jimenez s pampasom je spojila nekoliko nježnih detalja, od suhog lišća, keramičkih vaza pa do pletenih košara i dekorativnih jastuka i deka. Ono što je definitivno u fokusu je pampas trava, naravno. Ne samo da će dodati visinu cijelom aranžmanu na stolu, već će i osvježiti cijelu prostoriju.

Crna elegancija

Dodavanje crne boje u svoj dom siguran je način da uključiš intrigu i dramatičnost. Ali povlačenje tako dramatične nijanse zahtijeva pažljive detalje zbog boje i kontrasta. Ova crna obojana pampas trava savršen je dodatak ako želiš stvoriti mističnu atmosferu s dozom elegancije. Marta Kop, blogerica i vlasnica shopa Kiss My Pampas, spojila je crni pampas s unikatnom bijelom keramičkom vazom, a u kombinaciji s crnim kaminom i upečatljivim bijelim zidovima, ovaj dramatični efekt može jednostavno podići cijelu sobu.

Play logo

Istakni neutralne detalje

Ova prekrasna dnevna soba Yukiko Brandley možda će te natjerati da preispitaš ulogu bež i nježno smeđe boje u našim domovima. Pampas daje bujnu, nježnu teksturu ovom prozračnom prostoru, a zajedno s drugim elementima predstavlja savršeni most između potpuno bijelog modernizma ranih 2010-ih i modernijeg, prizemnije neutralnog koji uključuje prašnjave tonove.

Play logo

Manje nije uvijek više

Kada je u pitanju ukrašavanje pampasom, ne postoji pravilo koliko ga puno ili koliko malo koristiti, što dokazuje ovaj opuštajući prostor. Vaza na stolu ima skupni buket različitih cvjetova, uključujući pampas travu. Skreni pažnju na prozor i vidjet ćeš kako se pojavljuje luksuzni bijeli set još jedne pampas trave na terasi. Konačno, skupina suptilnih pampasa pojavljuje se u maloj vazi iznad drvene klupe. Poput ovog primjera, možeš kombinirati pampas s toplim smeđim i pahuljastim jastucima kako bi se poigrala s nježnim bojama i još ih više istaknula.

Pretvori spavaću sobu u zen oazu

Tvoja spavaća soba treba biti siguran prostor od vanjskog svijeta. Svaki centimetar mora se osjećati namjernim; svaki detalj, pažljivo odabran. Nakon što si feng shuiom dovela prostor u stanje nalik zenu, dodavanjem malo pampas trave moglo bi tvoju meditativnu sobu pretvoriti u pravu nirvanu. Ove stabljike nalik oblaku izmamit će ti osmijeh na lice svako jutro. Postavi ih pored kreveta, baš kao u ovom primjeru, kako bi imala osjećaj kao da se budiš u pahuljastom polju.

Play logo

Za dozu eklektike - biraj ružičasti pampas

Iako su neutralni tonovi i standardna bež nijansa ovih ukrasnih stabljika zasigurno zapanjujući, ne moraš se držati bež boja da bi uklopila ovu ukrasnu biljku. Štoviše, pampas trava dolazi i u ružičastoj boji koja će se savršeno uklopiti u svaki eklektičan prostor ili pak neutralnom prostoru dati dozu šarenila i odvažnosti. Iako se ružičasti pampas malo teže može nabaviti kod nas, u ponudi postoje umjetne verzije ili uvijek možeš probuditi svoju kreativnu stranu i sama obojati klasičnu pampas travu.

Play logo

Vijenac od pampasa

Vijenci nisu samo za Božić. Oni dodaju dozu posebnosti na tvoja vrata tijekom cijele godine, a vijenac od pampas trave lijep je način da proslaviš bilo koje godišnje doba. Ovaj prekrasan vijenac obješen na običan bijeli zid blagovaonice dodaje dodatnu razinu topline prostoru i kreativan je način uključivanja ove ukrasne trave u svoj dom.

Oblak od pampasa kao statement ukras

Tako je - pampas oblak. Ovi slavni, pahuljasti ukrasni komadi probijaju se na scenu dekoracije dodajući jedinstveni pogled na tipičnu biljku. Još bolje? Mogu se personalizirati, poput ovog komada. Oblak dodaje zadivljujuću teksturu neutralnom prostoru i zasigurno je središnja točka svake prostorije.

Iz jedne sezone u drugu

Iako mnogi ljudi pampas povezuju s jesenskom sezonom, pampas izgleda prekrasno tijekom cijele godine. Ovaj hodnik je dokaz: rustikalni drveni stol prikazuje male ukrasne predmete inspirirane zimom, blagdanski vijenac i bijele vaze s neutralnim cvjetovima, uključujući pampas. Neutralna nijansa omogućuje ti da pampas zadržite koliko god želite - od ljeta do zime.

Savršeni spoj uz jedinstvene vaze

Za neke od nas kupnja velikih ili unikatnih vaza je neraskidiva navika. Što ćemo s njima? Nemamo pojma! Želimo li ih još uvijek? Stalno! Srećom, pampas je savršena kombinacija za ovakve vaze. Catherine iz @thetetburyhouse pretvara svoj preplanuli životni prostor u elegantno utočište. Široka zdjela/vaza na stolu puna je pampasa, a u ovom položaju apsolutno blistaju. Raskošni pampas listovi daju svakom prostoru prozračnost koja mu je potrebna.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.