Od vrata do stola: Inspiriraj se ovim uskrsnim dekoracijama i ukrasi svoj dom

Uskrs ćeš ove godine obilježiti malo drugačije, no dosad i baš zbog toga što ostaješ doma, potrudi se ukrasiti najljepše što možeš prostor u kojem boraviš

Od vrata do stola: Inspiriraj se ovim uskrsnim dekoracijama i ukrasi svoj dom

Pronašli smo za tebe nekkoliko ideja koje ti mogu poslužiti za inspiraciju. Nemoj kupovati ništa novo, već iskoristi sve ono što imaš kod kuće. Pusti mašti da se razigra i budi kreativna. Ako imaš klince, i njih uključi u cijeli proces pa ćete u lijepo ukrašenom domu na Uskrs svi još više uživati.

Krenut ćemo od ulaznih vrata. Okiti ih uskrsnim vjenčićem koji možeš isplesti od grana ili razmontirati onaj božićni pa na baznu konstrukciju staviti uskrsne simbole - jaja, proljetno cvijeće, piliće. Što vedrije i šarenije, to bolje. 


Ili se odmakni od tradicije pa vrata ukrasi uskrsnim bradonjom ili buketom cvijeća.
Jedna od klasičnih uskrsnih dekoracija je i procvjetala grana voćke ili grana koju ćeš ukrasiti uskrsnim jajima. Naravno, praznim ili umjetnim jer bi ova prava bila preteška. 
Ako ti klinci pomažu osmisliti dekoracije, pripremi kartonske tubice od WC papira, škare, flomastere, kolaž papir i ljepilo pa zajedno napravite uskrsne zečiće, piliće, ukrase za granu te ukrasite staklenku u koju ćete staviti okićenu granu.Možeš iskoristiti i ljuske od jaja pa u njih posijati mikro zelenilo, odnosno začine. Osim što će simbolizirati život - što i je smisao Uskrsa, ove dekoracije će ti biti praktične jer ćeš začine koji rastu u ljuskama moći iskoristiti u svojoj kuhinji.
A možeš i obratno - u mikro zelenilo smjestiti jaja.


Sad je vrijeme za dekoraciju stola. Fina hrana koju ćeš pripremiti za svoje ukućane zaslužje posebnu prezentaciju, a u nju ulazi i ukrašavanje stola.

Uz malo truda učini da uskrsnii ručak bude posebno svečan tebi i tvoju obitelji. Obrati pažnju na salvete, boje koje će dominirati stolom, cvijeće. U obzir dolazi samo svježe i živo cvijeće, kakvim priroda u proljeće obiluje.


Evo efektnih načina postavljanja ubrusa na stol. Sigurni smo da će se svidjeti svima, osobito djeci.
Oko stola se okupljamo, blagujemo i družimo i zbog toga neka na Uskrs zablista. Voliš li minimlizam, time se vodi i kod postavljanja stola. Voliš li ipak malo svečaniji izričaj, biraj masivnije tanjure, bogatiji stoljnjak, masivnije čaše i bujnije cvijeće.