Mali trikovi kako da ti božićna zvijezda procvjeta baš na Božić

Božićna zvijezda neizostavni je motiv Božića. Nalazi se na čestitkama i dekoracijama, no ipak je najljepša živa, na tvom blagdanskom stolu

Mali trikovi kako da ti božićna zvijezda procvjeta baš na Božić

Lončanica predivnih žarko crvenih listova neizostavni je dio božićne dekoracije i blagdanski simbol. Cijele godine ova biljka je zelena, a oko Božića procvjeta i to u onoj božićnoj nijansi crvene te se, u kombinaciji s preostalim zelenim listovima, savršeno uklapa među kuglice, adventski vijenac, blagdanske džempere i čarapice te sve ostalo što simbolizira za mnoge, najljepše doba godine. 


Image

Božić je vrijeme ljubavi: Ovi će vas citati podsjetiti na pravi smisao blagdana


Božićna zvijezda, latinskog naziva , prijeklom je iz Južne Amerike, točniej Meksika, a svjetsku slavu stekla je zahvaljujući prvom američkom veleposlaniku u Meksiku Joelu Robertu. Gospodin Robert bio je botaničar amater i 1820-ih božićnu zvijezdu donio je iz Meksika kući u Južnu Karolinu i posadio je u svoj plastenik, odnosno zimski vrt, odakle ju je hobist slao dalje botaničkim vrtovima i svojim prijateljma te se tako proširila svijetom. 


Kad smo kod simbolike, legenda kaže da je u 16 stoljeću u Meksiku živjela siromašna djevojka Pepita koja je praznih ruku išla u crkvu, tužna što nema poklon kojm bi darivala djetešce Isusa. Po putu je ubrala šaku korova i složila ga u buket te ušla u kapelu. U tom trenutku korov se pretvorio u žarko crvene listove, a oni koji su tome svjedočili, smatrali su taj događaj čudom.

Vjerujemo da će i u tvome domu ovih blagdana mjesto pronaći i božićna zvijezda. Danas postoje brojne vrste ove biljke. Za razliku od one prvotne, otporne su i pogodne za uzgoj u zatvorenom prostoru. Kako bi izgledala što ljepše i bila što zdravija, imamo par savjeta kako da njeguješ svoju božićnu zvijezdu.

Ova ljepotica voli biti na jednom mjestu. Za Božić ćeš je vjerojatno držati na stolu, no kada prođu blagdani pronađi joj mjesto koje joj odgovara (to ćeš, među ostalim, otkriti tako što ćeš promatrati kako se biljka ponaša) i nemoj je više micati do idućeg Božića. 
Nikako ne voli propuh niti grijanje pa je makni od radijatora. Kad je o zalijevanju riječ, dovoljno je zaliti je jednom tjedno pa čak i rjeđe. Nemoj joj smočiti listove prilikom zalijevanja. 

Sigurno se pitaš kako učiniti da joj listovi pocvrene baš na Božić. Postoji trik. Početkom listopada počni je pokrivati tamnom tkaninom. To se zove metoda zamračivanja. No, nikako nemoj cijelo vrijeme držati biljku pod tkaninom. Preporučuje se 14 sati na dan, primjerice od podneva pa do idućeg jutra. Koristeći ovu metodu tvoja će božićna zvijezda zablistati baš za Božić. Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo