Male dekoracije za veliku promjenu

Učinite svoj dom što ugodnijim, bez velikih zahvata i troškova…

Male dekoracije za veliku promjenu

Ponekad je potrebna samo mala promjena da bi vaš životni prostor dobio novi izgled. Hoće li to biti nova polica s knjigama, nova boja pločica, renovirani stari komad namještaja ili nešto sasvim drugo, svakako je na vama da odlučite.

Mi vam donosimo neke relativno jednostavne i ne preskupe ideje koje možete sami primijeniti u svojem domu i učiniti ga posebnijim i ugodnijim za život.

Izvor fotografija: www.martha-stewart.com
Pinterest

Školska ploča za kredu na vratima smočnice

Unutarnji ili vanjski dio vrata, možete prebojati s bojom koja imitira ploču za kredu i gdje vam može biti napisan popis stvari koje imate u smočnici, ali i one koje trebate kupiti. Odlična i praktična ideja!
Budite kreativni, pa tako možete bilo koju drugu površinu u svojem domu pretvoriti u veliku školsku ploču.

Image


Image


Image

Prebojite pločice

U domu imate pločice koje vam se ne sviđaju, a njihovo mijenjanje ne dolazi u obzir, možete ih obojiti s bojom za pločice. Hoćete li na njih staviti određeni uzorak ili jednostavno ih obojiti u drugu boju, vaš odabir. Nova boja ili uzorak na pločicama sigurno će dati novi izgled i karakter prostoru u kojem se nalaze.

Image


Image

Police za biljke

Ako ste ljubite biljaka, a prostor u domu vam je ograničen, police na kojima će stajati bilo teglice sa začinskim biljem, bilo neke druge omiljene biljke, možete staviti na zid umjesto primjerice slika i fotografija.

Image


Image

Obnovite stari komad namještaja

Ako vam se ne sviđa boja nekog komada namještaja, a ne želite ga se riješiti zbog bilo kojeg razloga, možete ga obnoviti s novom bojom ili nekim novi uzorkom. Ne treba to biti isključivo stari namještaj i onaj novije izdanja može dobiti novo ruho.

Image


Image


Image


Image

„Noćna polica“

Ako jednostavno nemate mjesta za noćni ormarić pored kreveta, instalirajte policu u veličini koji vam dozvoljava prostor pored kreveta. Ako nemate prostora pored kreveta, policu možete instalirati iznad uzglavlja kreveta, odnosno u ravnini gornjeg ruba uzglavlja kreveta.

Image


Image

Tapete na neobičnim mjestima

Naravno, tapete jesu prvenstveno namijenjene za zidove, no one se mogu iskoristiti i na druge, vrlo kreativne načine, kao što je dekoracija starih stepenica i starih ormara…

Image


Image


Image