

Možda nema ljepšeg načina da provedete ljetnu večer od roštiljanja i uživanja u plodu vašeg napora s prijateljima i obitelji. To naravno zahtijeva i roštilj koji pravilno funkcionira. Plinski roštilji često imaju dug vijek trajanja, ali to se može skratiti ako ih redovno ne čistite i ne održavate. Plamenici se mogu opasno začepiti, a hrđa može preuzeti vaš nekad prelijepi stroj za pripravu mnogima omiljenog jela. Na sreću, održavanje i čišćenje ne zahtijevaju previše napora. Čitajte dalje kako biste saznali kako da vaš plinski roštilj neometano funkcionira i da vaše meso bude savršeno pečeno.
Redovito provjeravajte ima li propana. Na mjesečnoj osnovi napunite malo sapunjave vode duž plinovoda i priključaka (s uključenim propanom). Ako vidite mjehuriće, znat ćete da ima curenja i da morate zamijeniti cijev plinovoda.
Pokrivajte svoj roštilj. Držite roštilj pokrivenim kada ga ne koristite. Većina brendova izrađuje vlastite poklopce, koji se naravno moraju kupiti zasebno, ali itekako se isplati. Zaštita vašeg roštilja sprječava ga da hrđa i postane prljaviji nego što bi trebao biti.
Čistite ga redovito. U nastavku donosimo načine pomoću kojih biste trebali čistiti svoj roštilj.
Čini se da se stručnjaci slažu s tim da vaš roštilj treba temeljito očistiti 1-2 puta godišnje, ali rekao bih da se s redovitim roštiljanjem tijekom cijele godine to treba raditi svakih nekoliko mjeseci. Povrće pada kroz rešetke, marinade prskaju, a masnoća s vašeg burgera i odrezaka nakuplja se prilično brzo. Često možete koristiti test oka i reći kada se to dogodi. Ako ništa drugo, učinite to prije i poslije velike sezone ljetnog roštiljanja.


'Uplaćivala sam mise da ovdje upadnem!' Vaga ne prašta, crvena linija je nemilosrdna - netko ide kući!

Mokasinke su klasik koji ne izlazi iz mode - evo kakve modele nosimo ove jeseni
