Jednostavne navike koje trebaš usvojiti želiš li uvesti minimalizam u svoj dom

Minimalisti kupuju samo ono što im je uistinu potrebno, a u svom domu drže samo one stvari koje ih usrećuju ili imaju određenu svrhu

Jednostavne navike koje trebaš usvojiti želiš li uvesti minimalizam u svoj dom

Minimalizam se pojavio kao odgovor na konzumeristički način života i na masovnu proizvodnju koja zanemaruju etiku i osnovna ljudska prava te negativno utječe na okoliš. Uvukao se u sve sfere života, od mode pa do interijera.

Domovi uređeni u minalističkom stilu postaju sve popularniji pa je i sve veći broj blogera i trendsetera koji njeguju upravo takav način života. Minimalizam je tako postao svojevrsna filozofija prema kojoj život postaje mnogo jednostavniji, ali i sretniji. Biti minimalisti znači odmaknuti se od suludog kupovanja besmislenih stvari i napraviti u svom životu prostora za ono što je uistinu bitno.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

via GIPHY

Minimalisti kupuju samo ono što im je uistinu potrebno, a u svom domu drže samo one stvari koje ih usrećuju ili imaju određenu svrhu. Želiš svoj dom učiniti boljim i ljepšim mjestom te ga pretvoriti u minimalističku oazu, prvi korak prema tome je rješavanje svih suvišnih stvari i predmeta. Jednom kad to učiniš, važno je da naučiš održavati svoj dom u minimalističkom tonu.

Nered u životu nešto je što ne možemo izbjeći i upravo je zato važno u svoju svakodnevicu uvesti određene savjesne navike koje su esencijalne za održavanje minimalističkog izgleda i funkcionalnosti unutar životnog prostora.  
Pet najvažnijih i vrlo jednostavnih navika koje bi trebala uvesti u svoju svakodnevicu želiš li da ti dom uvijek izgleda uredno, minimalistički i čisto otkrivamo u nastavku.


Foto: Unsplash

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.