Dnevne sobe u skandinavskom stilu vječna su inspiracija. Pronašle smo neke od najljepših

Ako želiš stvoriti ugodnu oazu kod kuće, uređenje doma u skandinavskom stilu je savršena inspiracija

Dnevne sobe u skandinavskom stilu vječna su inspiracija. Pronašle smo neke od najljepših

Što se tiče trendova u dizajnu, skandinavski stil definitivno je jedan od najjednostavnijih. Uostalom, kako ne voljeti stil koji utjelovljuje osjećaj ugode i topline i nastoji stvoriti smirenost u svakom prostoru!

Image

Skandinavski stil u uređenju doma


Skandinavski stil svakako je izvrsna inspiracija za unošenje jednostavnosti i sreće u vlastiti prostor. Topao i privlačan - ovaj dizajn je istovremeno elegantan i moderan, ali i jednostavan te ugodan

S jakim naglaskom na teksture i laganim, prozračnim nijansama, skandinavski dekor savršen je za osvjetljavanje bilo kojeg životnog prostora bez obzira na veličinu.

Sestra minimalizma - skandinavski dizajn - fokusiran je na ono što je važno, prirodaje funkcionalnosti, a zbog jednostavnosti i minimalizma smanjuje nered u domu. Ako tražiš savršenu skandinavsku inspiraciju za uređenje doma, evo nekoliko naših omiljenih dnevnih soba koje su nadahnute skandinavskim stilom. 

Prozračno i jednostavno

Ne postoji jedinstveno pravilo skandinavskog dizajna, ali mnogi domovi uređeni u skandinavskom stilu fokusiraju se na neutralnu paletu boja. Primjerice, ova jednostavna dnevna soba gotovo je cijela bijela, ali teksture u sobi ne ostavljaju onaj 'bolnički' osjećaj.

Važno je usredotočiti se na hladne nijanse bijele boje kako bi održavala svoj dom otvorenim i prozračnim. Kombiniraj bijelu boju s prirodnim drvetom kako bi dodala malo topline bez zatamnjenja prostorije.

Fokusiraj se samo na ono potrebno

Ova svijetlo smeđa dnevna soba savršen je primjer skandinavske dnevne sobe koja eksperimentira s bojom, ali još uvijek izgleda kao da je iz danskog časopisa za uređenje doma.

Skandinavski potpis je očit i uređenje je usredotočeno samo na ono što je potrebno u sobi, bez viška stvari i detalja. Neka stvari budu jednostavne i elegantne, uz minimalnu umjetnost i dekor.

Istinski minimalizam

U većini skandinavskih domova nećeš naći šarene, predimenzionirane umjetnine, ali to ne znači da je ovaj dizajn lišen svih umjetnosti. Primjerice, ovaj ljupki životni prostor sadrži dva jednostavna umjetnička djela koja imaju svoju svrhu i prekrasno se spajaju s jednostavnom paletom boja u ostatku sobe.


I Skandinavci vole biljke

Iako je ključan dio skandinavskog stila jednostavnost, sobe koje imaju zelenila poput ovog prostora odličan su način za kombinaciju minimalističkog izgleda s prostorom koji isijava prirodom. Obožavamo različite teksture korištene u ovoj dnevnoj sobi koje joj daju dubinu, ali istovremeno ne pridaju osjećaju prenatrpanosti ili kiča

Što više prirodnog svjetla - to bolje

Savršena dnevna soba u skandinavskom stilu sadrži mnoštvo jarkog, prirodnog svjetla poput ove prekrasne sobe. Ako imaš sreće da imaš dovoljno prirodne svjetlosti, prigrli je i isplaniraj svoju dnevnu sobu oko prozora i vrata te nabavi prozračne zavjese tako da puštaju većinu svjetla.

Dodaj 'slojeve'

Već znaš da je dodavanje teksture ključno kada je riječ o dnevnim sobama u skandinavskom stilu, ali ovaj udoban prostor dokazuje da nekoliko slojeva može stvoriti ključne razlike. Sve dok se držiš jednobojnih paleta boja, možeš eksperimentirati s raznim teksturama i uzorcima i zadržati svoj umirujući i privlačan prostor.

Prihvati 'nedovršen' stil

U ovom dnevnom boravku postoji nešto krajnje srdačno i ugodno. To bi mogle biti mekane teksture u cijelom prostoru ili rustikalni drveni stolić za kavu, ali poprilično smo sigurne da to najviše ima veze s namjerno 'neurednim'  izgledom. Skandinavski uređena soba nikad nije pretjerano uređena i uvijek izgleda pomalo nedovršeno, istovremeno elegantno, ali opušteno.

I tamnija paleta boja prolazi

Iako je većina skandinavskih prostora lagana i prozračna, tamnije i dublje boje poput crne ili mornarske plave i dalje funkcioniraju u ovom dizajnu. Primjerice, ova dnevna soba dokazuje da crna boja može izgledati sofisticirano i skandinavsko, sve dok u ostatku prostora održavaš jednostavne dodatke i detalje te čiste linije.

Prekrši pravila

Najbolja stvar kod skandinavskog dizajna je što nema pravila. Iako postoje neke uobičajene teme, lako je koristiti osnove skandinavskog dizajna i učiniti ga vlastitim i jedinstvenim. Ova dnevna soba igra se bojama i teksturama malo više nego u nekim drugim skandinavskim prostorima, ali još uvijek utjelovljuje taj osjećaj moderne jednostavnosti.

Hygge kao prioritet

Iako ne postoji izravan prijevod danske riječi 'hygge', ona utjelovljuje ideju zena, ugodnosti i udobnosti, a ovaj kauč u potpunom je skladu s tom skandinavskom tematikom. Dodaj mu udobne jastuke i pletene dekice kako bi stvorila ugodan prostor, ali izbjegavaj pretjerivanje, gomilanje i dodavanje nepotrebnog nereda. Ravnoteža je ključna.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.