Brzi i jednostavni trikovi za detaljno čišćenje kuhinje

Polovica je prvog mjeseca nove godine i vrijeme je za detaljno čišćenje domova

Brzi i jednostavni trikovi za detaljno čišćenje kuhinje

Postoje mnogi kućanski poslovi koje smo odgađale početkom nove godine, ali došlo je vrijeme da se uhvatimo temeljitog čišćenja doma.

Mnoge na internetu tražimo jednostavne i brze trikove za čišćenje i pospremanje. Kuhinja je jedna od najzahtjevnijih prostorija u kući, što se čišćenja tiče, a mi ti donosimo nekoliko brzih i jednostavnih savjeta kako da je očistiš i uštediš sebi vrijeme i živce. 

Image

Može li te čišćenje učiniti sretnijom?


via Giphy 

Odaberi ispravne proizvode 

Kada odabireš proizvode za čišćenje kuhinje važno je da odabereš one koji su kvalitetni i koji će ti najviše pomoći. Ponekad, u tvojim kuhinjskim ormarićima se kriju proizvodi poput limuna, praška za pecivo i octa koji ti mogu pomoći pri čišćenju.

Ako si alergična ili imaš osjetljivu kožu, bolje je da kupiš proizvode koji ne sadrže kemikalije ili mirise. Bolje je odabrati sredstva bez mirisa jer se može dogoditi da imaju preintenzivan miris. Bilo da čistiš prašinu ili pokušavaš ulaštiti površine, koristi različite proizvode za svaku vrstu čišćenja. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Čisti nakon kuhanja 

Ako provodiš previše vremena u čišćenju kuhinje, možda je vrijeme da promijeniš navike. Na primjer, ako čistiš kuhinju samo jedan put u tjednu, možda bi mogla početi je čistiti svaki put nakon kuhanja. 

Ostavljanje nereda u kuhinji nakon kuhanja je u tom trenutku možda dobra ideja, ali to znači da ćeš kasnije imati puno više posla. Umjesto ostavljanja nereda, očisti kuhinju odmah nakon jela. Dok čekaš da se tvoje jelo skuha, možeš oprati podove. Ako budeš na taj način čistila kuhinju, uvijek će ti biti uredno. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Pusti sredstva za čišćenje da malo odstoje na površinama 

Najveća greška koju radimo je ta da sredstvo odmah brišemo sa površina kada ga pošpricamo. Trebala bi sredstvo ostaviti pet minuta na površini da stoji prije no što ga obrišeš krpom ili papirom. 

To je posebno važno ako pereš nehrđajući čelik, staklo ili pločice u kuhinji. Ostavljanje sredstava na spomenutim površinama pomoći će ti da tvoja kuhinja ostane duže čišća. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Peri kuhinju od vrha prema dnu 

Kada peremo kuhinju, većina nas napravi greške da prvo opere najprljavije površine. Ali, pravilo koje bi trebala zapamtiti je da se uvijek prvo peru visoke površine. Na primjer, prvo skini površinu s vrha kuhinjskih ormarića. Onda se prebaci na pranje površina za rad i sudopera. Nakon toga, možeš oprati donje ormare i čišćenje završi pranjem poda. 

Ako počneš prati od poda prema gore, tvoji podovi će se ponovno napuniti prašinom i prljavštinom i morat ćeš ponoviti postupak.  

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.