10 pametnih i kreativnih ideja za uređenje male kuhinje iz snova

Pronađi inspiraciju za 'makeover' vlastite kuhinje

10 pametnih i kreativnih ideja za uređenje male kuhinje iz snova

Gotovo svi sanjaju o prostranoj kuhinji s visokim stropovima i puno prirodne svjetlosti koja se probija kroz masivne prozore. Međutim, u stvarnosti, većina nas završi s malim i često neobično oblikovanim kuhinjama. Ali to ne mora biti loša stvar.

Image

Obožavamo rustikalne kuhinjske otoke, pa smo izdvojile nama najljepše


Zapravo, s pravim rješenjima za mali prostor i elegantnim dizajnerskim idejama, zapravo nije važno koja je veličina tvog prostora. Uostalom, male kuhinje praktički su stvorene za preuređivanje, a uz toliko dostupnih jedinstvenih dizajnerskih ideja, nećeš imati nedostatak inspiracije za 'makeover' ovog, jednog od najvažnijih prostora u svakom domu. 

Pročešljale smo Instagram u potrazi za pametnim, jedinstvenim i elegantnim idejama za uređenje male kuhinje i izdvojile one najljepše primjere koji ti mogu poslužiti kao inspiracija kako se više nikada ne bi osjećala klaustrofobično u svojoj kuhinji - obećavamo da će ti ovi trikovi pomoći da pametno iskoristiš svoj prostor i svu svoju kreativnu energiju uliješ u uređenje male kuhinje iz snova.

Moderni mornarski štih

Melissa Michaels je za svoj ljupki dom zadržala onu temelnu ideju svoje kuhinje, ali ostatak je srušila. Pretvaranje male kuhinje u kuhinju otvorenog plana odmah je proširilo mali prostor. Ne znamo što nam je ljepše: veliki prozor, vintage elementi ili drvene daske na zidu koje podsjećaju na palubu.

Bijele pločice i prirodno osvjetljenje

Kate Riley iz Centrational Style najveće ograničenje kod uređivanja ove kuhinje bio je njezin mali oblik slova U. Ali Kate je znala da bijele pločice zajedno s prirodnim osvjetljenjem čine čuda u malim prostorima. A definitivno moramo priznati da plava nijansa kuhinjski ormarića sjajno pristaje uz prirodne drvene tonove.

Razmišljaj izvan okvira

Kada imaš malu kuhinju, isplati se biti kreativan. Lindsay koja stoji iza gastro bloga Pinch of Yum imala je problem: štednjak je bio gurnut u mračna udubljenja male kuhinje, ali njeno rješenje bilo je preuređivanje. Poduzela je prilično jedinstven korak dodavanja mini šanka što je oslobodilo prostora za više kuhinjskih ormarića, a bijela boja pridodala je većem osjećaju prostora.

Vintage inspiracija

Ova simpatična, mala kuhinja kombinira bezvremenske boje kako bi stvorila vintage-nadahnut prostor. Bijeli zidovi, svijetlosive pločice i tamnosivi ormarići odlično oživljavaju cijeli prostor.

Skandinavski stil

Još jedan primjer koji pokazuje koliko sjajno funkcioniraju siva i bijela boja zajedno s drvenim detaljima te vizualno povećavaju cijeli prostor.

3D pločice i neutralni elementi sa šarenim detaljima

Mala kuhinja ne znači da se moraš odreći zabavnog dizajna i brojnih detalja. Ove 3D pločice na podu sjajan su način za produbljenje cijelog prostora, a zajedno s neutralnom bojom kuhinjskih ormarića i bijelom bojom pločica i zidova sjajno funkcioniraju u ovoj maloj kuhinji. 

Jednostavno, ali jedinstveno

Provjerena kombinacija za malu kuhinju iz snova: prirodna svjetlost, drveni detalji i bijela boja.

Funkcionalnost na prvom mjestu

Još jedan primjer odlično iskorištene kuhinje u obliku slova U i funkcionalnosti malog prostora. 

Kreativnost u malom

Veličina i oblik tvog prostora utjecat će na konačan izgled kuhinje, ali to ne znači da ne možeš biti kreativna i svejedno stvoriti dodatnog prostora za pohranu i pripremu. 

Ružičasta inspiracija

Da mala kuhinjica zbilja može izgledati šarmantno, elegantno i nimalo skučeno dokazuje ova ružičasta kuhinja koja je san snova za sve ljubiteljice ove nježne boje.