Play logo
Superjunakinje

'Čudne' i posebne stvari o ženskom tijelu koje možda nisi znala

Žene mogu uhvatiti i najmanju promjenu u visini glasa uzrokovanu laganjem te vrlo mogu brzo shvatiti o čemu se radi. To su samo neke od naših 'supermoći'

prof.jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Danas zbog znanosti možemo potvrditi ono što su žene oduvijek znale. Žensko tijelo je posebno i čudesno, a najviše se to vidi kroz činjenicu da žena može stvoriti novo ljudsko biće i brinuti se za njega.

Play logo

No, osim toga tijelo žene je posebno po mnogim stvarima, a što sve može (a nisi o tome često razmišljala) pročitaj u nastavku.

Jutarnje mučnine su dobre za buduće mame

Znanstvenici sa Sveučilišta Colorado otkrili su da je jutarnja mučnina tijekom trudnoće zapravo mehanizam zaštite jer pomaže fetusu da izbjegne toksine iz ribe, mesa i peradi koje majka konzumira. Također, ako žena ima jutarnje mučnine to bi mogao biti znak jake i zdrave bebe jer prema Quantity Review of Biology jer ove žene imaju znatno manji rizik od pobačaja.

Izvor: Unsplash

Žene dobro čuju visoke tonove

Žene od malih nogu mogu prepoznati stvarno visoke zvukove. Djevojčica od tjedan dana već može razlikovati majčin glas od plača druge bebe. Ova je vrlo korisno kada se žena brine za potomstvo, ali i kada pokušava otkriti laganje. Žene mogu uhvatiti i najmanju promjenu u visini glasa uzrokovanu laganjem i mogu shvatiti o čemu se radi.

Play logo
Izvor: Unsplash

Žene su inteligentnije?

Iako je muški mozak veći, žene pokazuju oko 3% bolje rezultate u testovima inteligencije. Žene zbog drukčije strukture mogu raditi više stvari odjednom i imaju oko 30% više živčanih veza nego u muškarci. Dobro zvuči, zar ne?

Izvor: Unsplash

Lakše podnose bolesti

Hormon estrogen koji je prisutniji kod žena nego kod muškaraca odgovoran za suzbijanje upalnih procesa. To znači da se žensko tijelo brže i lakše nosi s bolešću. Estrogen također usporava starenje tijela pa je vjerojatnije da će žene živjeti dulje, piše Brightside.me.

Izvor: Unsplash

Hladnije ruke

Žene puno češće imaju hladne ruke i traže mjesto gdje bi ih zagrijale, a zimi obožavaju rukavice. Ženske ruke općenito imaju nižu temperaturu od muških. Znanstvenici smatraju da se to događa jer žene općenito imaju manju mišićnu masu što rezultira brzim gubitkom topline.

Play logo
Izvor: Unsplash
Play logo