Dobre vijesti

Je li moguće? Izgleda da čaša vina prije spavanja pomaže u mršavljenju

Jaki antioksidansi koji se kriju u vinu imaju pozitivan utjecaj na dobre masti u našem tijelu koje utječu na ubrzano trošenje energije i kalorija

pexels-michelle-leman-6765613.jpg
Foto: Pexels

Ako si jedna od onih koji uživaju u čaši dobrog vina, ali te muči višak kilograma, imamo dobre vijesti. Naime, jedna studija dokazala je da čaša vina prije spavanja ima značajni utjecaj na gubitak težine.


Image
Tajno oružje

Zbogom salu oko struka: Tri napitka koja potiču mršavljenje

Jaki antioksidansi koji se kriju u vinu imaju pozitivan utjecaj na dobre masti u našem tijelu koje utječu na ubrzano trošenje energije i kalorija.

Image
Foto: Pexels

Iako ovo ne znači da sada trebaš otrčati po butelju vina i iskapiti je do dna, jedna čaša vina dnevno neće ti škoditi, a može učiniti čuda za tvoju liniju. Evo i zašto.

Jaki antioksidans

Vino sadrži resveratrol, najjači antioksidans koji pomaže zaštititi naš organizam od štetnih tvari. Dobiva se iz grožđa i iznimo je blagotvoran za zdravlje srca i krvnih žila i sprječavanje razvoja kroničnih bolesti. Osim toga, resveratol poboljšava ukupni profil masti u organizmu, a ima i antikancerogena svojstva.


Image
Foto: Pexels

Smeđa masnoća

Resveratol pretvara običnu masnoću tvoga tijela u smeđu, zdravu masnoću koja je zaslužna za sagorijevanje velikog broja kalorija. Većina masti u našem tijelu je bijela masnoća - ona koja obavija naše organe i šteti krvožilnom sustavu. S druge strane, smeđa masnoća potrebna je za snagu jer rastvara toplinu u procesu u kojem tijelo sagorijeva kalorije.

To je tajna poveznica vina i gubitka kilograma, ali naravno, u umjerenim količinama jer velike količine alkohola i dalje ostaju iznimno štetne i definitivno neće ubrzati sagorijevanje masti.

Image
Foto: Unsplash


Možda će te zanimati

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"

Image
UBLAŽI HIPERTENZIJU

Što jesti, a što izbjegavati: Namirnice koje utječu na visok tlak