Jedan od najvećih i najljepših

Brad Pitt slavi 57. rođendan: Koliko se promijenio glumac koji je osvojio naša srca?

Miljenik žena diljem svijeta nije izgubio šarm i ljepotu ni u šestom desetljeću života, a mi smo se prisjetile kako se mijenjao kroz godine (ili nije)

Brad Pitt
Foto: Profimedia.hr

Glumac i producent Brad Pitt, dobitnik Oscara i Zlatnog globusa, poznat po ulogam u filmovima "Legenda o jeseni", "Klub boraca", "Neobična priča o Benjaminu Buttonu", "Bilo jednom davno… u Hollywoodu" danas slavi rođendan.

Tijekom posljednja tri desetljeća Brad Pitt uspio se istaknuti kao jedan od najboljih holivudskih glumaca, miljenik publike i žena, ali njegovi počeci nisu bilo tako glamurozni. Rođen je prije 57 godina u Shawneeju u Oklahomi, a djetinjstvo je proveo u Springfieldu u državi Missouri. Kao tinejdžer volio je sport i bio je član plivačkog, teniskog i golf kluba. Na početku svoje karijere, kada se pokušavao probiti kao glumac, radio je svakakve poslove kako bi imao novac za hranu i plaćanje računa. Bio je vozač limuzine, čak je i radio kao maskota za jedan restoran i svaki dan se oblačio u kostim velikog pilića.

Cijelo vrijeme pokušavao je dobiti ulogu na velikom ekranu, a njegova odskočna daska je bila uloga u filmu "Thelma i Louise", koju i danas pamtimo.

Nakon ove uloge davne 1991., njegova popularnost počela je rasti, a sljedeći veliki film radio je s Tomom Cruiseom - "Intervju s vampirom". Također, iste je godine snimio film "Legenda o jeseni" zbog kojeg se probio i do srca žena diljem svijeta. Sljedeće godine u filmu "Sedam", uz Morgana Freemana, izvrsno je dočarao mladog detektiva koji pokušava uloviti serijskog ubojicu. Tu se već vidjelo da Brada čeka svjetska slava.

No, film mu je u život donio je i ljubav. Mlada i uspješna glumica Gwyneth Paltrow, koja je u "Sedam" glumila njegovu suprugu, postat će mu i djevojka, ali uskoro i zaručnica. Ostali su zajedno dvije i pol godine i bili su jedan od najslavnijih parova u Hollywoodu. No, 1997. nakon sedmomjesečnih zaruka, par se iz nepoznatih razloga razdvojio.

Sljedećih godina samo se nastavlja njegov niz uspješnih uloga, a za film "Dvanaest majmuna" osvojio je Zlatni globus. Snima "Vrijeme osvete", "Sedam godina u Tibetu", "Upoznajte Joea Blacka"", Klub boraca", "Meksikanac" i mnoge druge.

Cijelo to vrijeme Brad Pitt osvaja žene, ali njegovo srce 1998. osvojila je velika zvijezda serije "Prijatelji" - Jennifer Aniston. Već iduće godine ju je zaprosio, a vjenčali su se 2000. i postali holivudski it par. Nakon pet godina braka razveli su se, a svemu je 'kumovao' film "'Gospodin i gospođa Smith" gdje je upoznao Angelinu Jolie. Svijet je 'plakao' zbog raspada braka Jennifer i Brada, ali Brad i Angelina - Brangelina - su se iskreno zaljubili.

Iako je svijet pratio u tom periodu najviše njegov ljubavni život, Brad je i dalje bio posvećen karijeri. Snimio je filmove "Troja", "Oceanovih jedanaest" i nastavke, "Babel", također postaje fokusiran na producentski dio posla.

S partnericom Angelinom Jolie širi obitelj, dobili su troje biološke djece i posvojili troje. Velika obitelj putovala je svijetom i živjela na nekoliko adresa, a mediji su ih pratili u stopu. Iako su se vjenčali 2014. na tajnoj ceremoniji u Francuskoj, njihov brak nije opstao dugo nakon toga. Razveli su se 2016. godine, ali sve je bilo popraćeno velikim skandalom, a i danas traje borba oko skrbništva nad djecom.

U međuvremenu, Brad je priznao da je imao probleme s alkoholom, ali je i postao vrlo samozatajan. Vrlo malo se zna o njegom ljubavnom životu, a posvetio se radu te opet napravio niz od uspješnih filmova. Za ulogu u filmu Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu" Brad Pitt lani je osvojio zlatni kipić za najboljeg muškog sporednog glumca. Još samo jedna potvrda koliko je njegova karijera uspješna i kvalitetetna.

Danas Brad slavi 57. rođendan i možemo reći da je i dalje jedan od omiljenih holivudskih glumaca, a nadamo se da će snimati filmove i biti još dugo na velikom platnu.

Image
Miljenik žena diljem svijeta nije izgubio šarm i ljepotu ni u šestom desetljeću života, a mi smo se prisjetile kako se mijenjao kroz godine (ili nije)

Brad Pitt danas slavi 57. rođendan: Pogledaj foto vremeplov glumca koji je davno osvojio naša srca