Velika odgovornost

8 jasnih znakova da još nisi spremna za majčinstvo

U posljednje vrijeme često razmišljaš o tome želiš li imati dijete no vrlo si nesigurna i ne znaš je li pravo vrijeme? Zato bi trebala dobro razmisliti o svojim motivima jer roditeljstvo donosi najbolje stvari u životu, ali i najteže

profimedia-0180593317.jpg
Foto: Profimedia.hr

Djeca dolaze na ovaj svijet u različitim okolnostima, što znači da nisu uvijek pomno planirana ili po nekom pravilnom redu. Nije li to zapravo i ljepota života? No ako si u životnoj fazi kada razmišljaš o potomstvu i spremnosti za majčinstvo ipak bi bilo mudro razmišljati kako se osjećaš i jesi li spremna za potpuno novu i vrlo odgovornu ulogu u svom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Životna prekretnica

Potrebno je šest mjeseci da se nove mame prilagode na majčinstvo?

Ako nisi određeni tip osobe ili okolnosti u tvom životu nisu trenutno dobre za dolazak bebe, možda majčinstvo nije trenutno nešto o čemu bi trebala razmišljati. I to je potpuno u redu. "Na kraju krajeva dijete ipak u potpunosti mijenja život. Donosi najbolje stvari u životu, ali i najteže. Vrijeme je za dijete kada su tvoje misli 'spremna sam na izazove, spremna sam se žrtvovati, znam da mi život nije potpun bez tog iskustva", objašnjava klinički psiholog Joshua Klapow za Bustle.

Ako ne osjećaš ništa od gore navedenog, onda sada sigurno nije vrijeme za dijete. No ako razmišljaš oprezno i nisi sigurna, onda bi trebala promisliti o nedostacima i prednostima. U nastavku pročitaj koje misli pokazuju da još nisi spremna za dijete. No ko shvatiš da sada nije vrijeme za dijete to ne znači da ovo vrijedi za cijeli život. Ovo je samo nešto što pokazuje tvoje sadašnje stanje i kakvi su prioriteti u tvom životu.

1/9
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.