Junaci našeg djetinjstva

Ovo su razlozi zašto su žene koje imaju starijeg brata posebne

Starija su braća kao slatko-kiseli bomboni koji nas bez muke mogu nasmijati i rasplakati, ali ih naprosto obožavamo. Evo kako odrastanje uz starijeg brata utječe na nas žene

profimedia-0090469091.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Još od kad ste bili djeca njihova je glavna zadaća zadirkivati te i dobronamjerno podbadati. S druge strane također imaju i ulogu naših zaštitnika, učitelja i životnih vodiča. Starija braća često imaju prirodni poriv štiti svoje mlađe sestre – pa ne moraš brinuti da će ti se previše približiti frajer s lošim namjerama, dok god je tvoj veliki brat u blizini.

shimmer fallback

Za starijeg je brata nemoguće dugo se ljutiti ti na malu sestru pa će upravo zahvaljujući ovom odnosu i on dobiti neke važne životne lekcije – između ostalog, naučit će se suosjećanju i strpljenju. Uz sve ovo, starija su braća (ali i sestre) oni na kojima su se vaši roditelji još 'učili' kako biti dobri mama i tata. Do trenutka kad si ti došla na svijet, njihove su roditeljske vještine već izbrušene i atmosfera u obitelji je neusporedivo opuštenija.

  Stariji brat podučit će te tome da život nije uvijek samo ozbiljan – i naučit ćeš prihvatiti pokoju šalu na svoj račun. Sve ove životno važne lekcije dolaze u paketu s 'velikim bratom', a to čak nije ono najbolje. Evo 7 razloga zašto je imati starijeg brata jednako zgoditku na životnoj lutiji:

  Znanje o dečkima

  Stariji brat dat će ti neprocjenjivo praktično znanje koje ne možeš usvojiti niti iz jednog časopisa, knjige ili filma – naučit će te kako funkcioniraju muškarci i kako ih možeš bolje razumjeti. Od trenutka kad mlada djevojka počne izlaziti s dečkima, stariji joj brat može itekako olakšati ovo zbunjujuće razdoblje i poštediti je mnogih negativnih iskustava ili joj barem pomoći da ih lakše prebrodi. Također, učit ćeš o tome kako se muškarci trebaju ponašati prema ženama iz onog što vidiš u njegovom odnosu spram vaše majke i njegove djevojke.

  shimmer fallback

  Kako biti snažna

  Žene koje su odrastale uz stariju braću obično se znaju boriti, i to i u prenesenom i u doslovnom značenju. Naučila si kako se zauzeti za sebe i glasno reći svoj stav. Također, nećeš dozvoliti da te se ignorira, ušutkava ili umanjuje tvoja vrijednost. Hrvački mečevi u kojima si možda sudjelovala sa svojim bratom podučili su te tome kako biti jaka, ne plakati radi svakog poraza i kako nikad ne odustati – tvoj je brat bio fizički jači, ali to te prisililo da naučiš druge načine kako ga pobijediti i postaneš lukavija.

  shimmer fallback

  Kontroliranje emocija

  Neke su žene emotivnije i senzibilnije od muškaraca, no djevojke koje imaju stariju braću u pravilu bolje nauče kontolirati vlastite osjećaje. Svladaju vještinu kako prevladati negativnu emociju i nastaviti dalje te kako ne dopustiti trenutačnom raspoloženju da nas u potpunosti preuzme. Osim toga, žena koja je odrasla među dječacima vrlo je vjerojatno naučila kako tješiti druge u izazovnim i bolnim situacijama, što je korisna društvena vještina povezana s emsocionalnom inteligencijom.

  shimmer fallback

  Imaš izbora

  Većina žena želi prije ili kasnije ostvariti kvalitetnu romantičnu vezu, no ponekad nije lako naći pravog partnera. Ako imaš starijeg brata, on dolazi u paketu s cijelom vojskom prijatelja i poznanika između kojih možeš birati, a da ih prije toga upoznaš bolje – preko njega. Ovo je svakako vrlo praktično jednom kad djevojka uđe u svijet dejtanja.

  shimmer fallback

  Uči te što je cool

  Mlađa će sestra obično brata gledati kao uzor i zainteresirat će se za njegove hobije. Stariji brat nerijetko je onaj koji nas uvodi u dobru glazbu, onaj koji nam otkiva zanimljive činjenice o životu i koji nas upoznaje sa svim tim cool stvarima o kojima roditelji nemaju pojma. Stariji brat doista može biti prozor u jedan uzbudljivi i novi svijet.

  shimmer fallback

  Budi tvoj natjecateljski duh

  Imati starijeg brata je izvrsno jer je upravo on taj koji će te potaknuti tvoju natjecateljsku prirodu. A to je nešto što je vrlo korisno jednom kad žena krene graditi vlastitu karijeru. Stariji brat dat će ti odličan uvid u to kako funkcionira poslovni svijet koji još uvijek dominantno muški, a također će te podučiti samopouzdanju i utjecati na stvaranje tvojih liderskih vještina.

  shimmer fallback

  Rame za plakanje

  Dio zaštitničke uloge starijeg brata jest i to da zna dobro slušati i tješiti po potrebi. Znaš da na njega uvijek možeš računati i da će slušati o tvojim problemima i brigama bez osude ili kritike. Upravo je to ono što mlađe sestre veže za stariju braću poput ljepila. Slično kao očevi, starija braća često bezuvjetno vole svoje mlađe sestre.

  shimmer fallback
  Pratite nas
  2023. Sva prava pridržana.