Lifestyle

Vodič za pravilno mjerenje struka kod muškaraca

Naručujete odjeću putem interneta? Za to je važno poznavati veličinu svog struka. Pogledajte kako izgleda pravilno mjerenje struka kod muškaraca.

mjerenje-struka.jpg
Foto: Pixabay

Znanje o veličini struka može biti važno za muškarce iz različitih razloga. Struk se smatra jednim od najvažnijih pokazatelja zdravlja i tjelesne kondicije, a velika količina masnog tkiva u području struka može biti povezana s povećanim rizikom od srčanih bolesti, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema. No, kako izgleda pravilno mjerenje struka kod muškaraca.

Kako bi znali veličinu struka, muškarci se mogu izmjeriti na jednostavan način. Za mjerenje struka treba uzeti krojačku vrpcu i postaviti je oko struka, iznad kukova. Traka bi trebala biti ravna i udobno, ali ne previše tijesno, postavljena na koži. Zatim se treba zabilježiti mjera na traci.

Preporučena maksimalna veličina struka za muškarce je manje od 94 cm. Ako je mjera veća, to može ukazivati na povećan rizik od zdravstvenih problema. Mjerenje struka je važno za praćenje gubitka težine i poboljšanja zdravlja. Mjerenje struka može pomoći muškarcima u procjeni rizika od srčanih bolesti i drugih zdravstvenih problema te u praćenju napretka u zdravstvenom planu.