Dječja moda

Kako odabrati veličinu odjeće za djecu od 8 godina?

Veličina odjeće za djecu bira se prvenstveno prema dobi djeteta. Kako odabrati veličinu odjeće za djecu od 8 godina?

odjeca0.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Odjeća izrađena za dječake i djevojčice od 8 godina odgovara tipičnom tipu tijela odraslije osobe i uključuje mjere za određena područja kao što su prsa, struk i bokovi. Pronalaženje pravog kroja za dijete od 8 godina moguće je kada razumijete kako funkcionira određivanje veličine i na što treba obratiti pozornost u pogledu kroja. Veličine dječje odjeće često su iste za bebe i malu djecu, ali nakon što izađu iz odjeće za malu djecu, veličine djevojčica i dječaka počinju se razlikovati te je potrebno poznavati pravu veličinu odjeće za djecu od 8 godina.

Play logo

Veličine odjeće za dječake počinju od broja 8, što je namijenjeno osobama u dobi od oko 7 godina, pa sve do veličine 18. Općenito, odjeću za dječake lakše je prilagoditi nego odjeću za djevojčice. Međutim, važno je paziti na skokove rasta jer će dječaci brzo prerasti svoju odjeću.

Odabir prave veličine odjeće za djevojčice je malo kompliciranije od veličina za dječake. Razlog tome je što se kod djevojčica bokovi i prsa razvijaju u različitim godinama. Čest je slučaj da djevojci iznenada narastu bokovi i prsa, bez odgovarajućeg rasta u visinu. S obzirom da djeca nakon 8 godine krenu brzo rasti, potrebno je znati koja je pravilna veličina odjeće za djecu od 8 godina.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.