Dječja moda

Koja je pravilna veličina odjeće za dijete od 4 godine?

Veličina odjeće za djecu određuje se prema godinama. Koja je pravilna veličina odjeće za dijete od 4 godine?

Kupnja dječje odjeće može biti pravo mučenje. Djeca vrlo brzo rastu i jako je teško pratiti trenutnu veličinu dječje odjeće jer se stalno mijenjaju. Osim toga, ne postoji univerzalni vodič za veličinu odjeće za djecu kojeg se moraju pridržavati svi proizvođači i trgovci. No, koja je onda prava veličina odjeće za dijete od 4 godine?

U trgovinama dječje odjeće često ćete vidjeti slovo „T“ uz veličinu odjeće. Slovo „T“ u veličinama 2T-6T označava da je odjeća za djecu, a broj slova „T“ nalazi se približna dob. Dakle, dvogodišnjak prosječne veličine trebao bi stati u 2T.

Iako ne postoje standardizirane veličine odjeće za djecu od 4 godine, standardni XS-XL model mjerenja može biti izvrsna alternativa. XS odjeća na dječjem odjeću većinom je za djecu od 4 do 5 godina, dok je S veličina za djecu od 6 do 7 godina. Ukoliko je vaše dijete prosječne visine i težine, tada će XS veličina odjeće za djecu dobro pristajati. No, ako ste u potrazi za odjećom za sljedeću sezonu, bolje je biti sigurna i kupiti S veličinu odjeće za djecu od 4 godine.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.