Play logo
Sve o madracima

Koje su osnovne oznake tvrdoće madraca i što one znače?

Kupujete novi madrac i zbunjuju vas različite oznake madraca koje označavaju tvrdoću? Saznajte što znače različite oznake tvrdoće madraca.

soba-madrac.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Kada kupujete madrac, možete naići na oznake ili izraze koji označavaju razinu tvrdoće madraca. Ove vam oznake mogu pomoći da odredite koji je madrac pravi za vas na temelju željene razine tvrdoće. Na oznakama madraca najčešće se nalazi tekst koji pobliže opisuje tvrdoću madraca. No, što znače oznake tvrdoće madraca?

Play logo

Najmekši madraci označeni su s 1, 2 ili eventualno 3 na ljestvici tvrdoće, pružajući najviše jastuka i oblikovanja. Često se smatraju ekstra mekima, a ponekad se kategoriziraju kao plišani. Ovi madraci dopuštaju spavačima da potpuno utonu, pružajući duboke, bliske konture i nudeći osjećaj poput zagrljaja.

Sljedeća razina tvrdoće su srednje meki madraci. Oznaka tvrdoće od oko 3, 4 ili 5 srednje meki madraci prilično su popularni, nudeći mnogo jastuka i oblika dok istovremeno pružaju zdravu dozu potpore. Ove vrste madraca idealne su za osobe koje spavaju na boku.

Srednje tvrdi i tvrdi madraci su označeni oznakama od 5 do 10. Tvrđi madraci pružaju veću potporu, najmanju količinu tonuća i puno manje jastuka. Tvrdi madraci su idealni za osobe koje spavaju na trbuhu ili leđima.

Play logo
Play logo