Sve o madracima

Koje su osnovne oznake tvrdoće madraca i što one znače?

Kupujete novi madrac i zbunjuju vas različite oznake madraca koje označavaju tvrdoću? Saznajte što znače različite oznake tvrdoće madraca.

soba-madrac.jpg
Foto: Pixabay

Kada kupujete madrac, možete naići na oznake ili izraze koji označavaju razinu tvrdoće madraca. Ove vam oznake mogu pomoći da odredite koji je madrac pravi za vas na temelju željene razine tvrdoće. Na oznakama madraca najčešće se nalazi tekst koji pobliže opisuje tvrdoću madraca. No, što znače oznake tvrdoće madraca?


Najmekši madraci označeni su s 1, 2 ili eventualno 3 na ljestvici tvrdoće, pružajući najviše jastuka i oblikovanja. Često se smatraju ekstra mekima, a ponekad se kategoriziraju kao plišani. Ovi madraci dopuštaju spavačima da potpuno utonu, pružajući duboke, bliske konture i nudeći osjećaj poput zagrljaja.

Sljedeća razina tvrdoće su srednje meki madraci. Oznaka tvrdoće od oko 3, 4 ili 5 srednje meki madraci prilično su popularni, nudeći mnogo jastuka i oblika dok istovremeno pružaju zdravu dozu potpore. Ove vrste madraca idealne su za osobe koje spavaju na boku.

Srednje tvrdi i tvrdi madraci su označeni oznakama od 5 do 10. Tvrđi madraci pružaju veću potporu, najmanju količinu tonuća i puno manje jastuka. Tvrdi madraci su idealni za osobe koje spavaju na trbuhu ili leđima.Možda će te zanimati

Image
BEZ ADTIVA I KONZERVANSA

Dva hit recepta: S ovim specijalitetima gotovim za pola sata započinje nova tradicija mesnih blagdanskih obroka!

Image
VAŽAN KOMAD

Udobni su i topli: Kardigani koji mogu obogatiti zimske outfite