Ženska moda

Što je tablica veličina odjeće?

Volite kupovati odjeću online ali bojite se da ćete pogriješiti veličinu? Za to je potrebno poznavati tablicu veličine odjeće. Saznajte kako se izračunava tablica veličine odjeće.

veličina-odjeće.jpg
Foto: Pixabay

Kada kupujete odjeću online, poznavanje vaših mjera pomoći će vam da odaberete najbolju veličinu za svoje tijelo bez isprobavanja proizvoda. Budući da postoji toliko različitih vrsta odjeće, potrebno je poznavati tablicu veličine odjeće kao referencu.

Prvo što je potrebno učiniti kako bi znali koja vam odjeća odgovara je mjerenje. Kada mjerite obujam prsa neka traka za mjerenje bude paralelna s podom i mjerite oko najpunijeg dijela prsa. Kada mjerite struk, izmjerite najuži dio struka. Također je potrebno izmjeriti bokove, pritom izmjerite najširi dio bokova. Sada je na redu upoznavanje sa tablicom veličine odjeće.

Standardna tablica veličine odjeće označava se za veličine od XS do XL. Ukoliko vam je obujam prsa oko 80 cm, obujam struka 60 cm te obujam bokova oko 88 cm, tada je XS veličina izvrsna za vas. Za svakih 4 cm povećanja obujma, veličina je za jednu mjeru viša, odnosno ako vam je obujam prsa oko 84 cm, obujam struka oko 64 cm te obujam bokova oko 92 cm, tada je S veličina savršena za vas. Tablica veličina odjeće je vrlo jednostavna te je potrebno samo dobro poznavati svoje tijelo.