Snalaženje u kuhinji

Što se ne smije podgrijavati?

Ako iste sigurni što se smije, a što se ne smije podgrijavati, savjete pročitajte u nastavku

meat-skewer-1440105_1920.jpg
Foto: Pixabay

Ako volite kuhati i uz to redovito napravite prevelike količine hrane koju ne stignete pojesti isprve, vjerojatno često jedete ostatke koje kasnije podgrijavate. No, valja biti vrlo oprezan oko toga što se smije, a što se ne smije podgrijavati. Naime, podgrijavanje može biti prilično štetno za neke namirnice koje se u pravilu tada ne bi nikako trebale konzumirati. Stoga nemojte riskirati i prije konzumacije dobro proučite što se ne smije podgrijavati.

Na pitanje što se ne smije podgrijavati vjerojatno će najčešći odgovor biti krumpir ili gljive. Doista, krumpir nije preporučljivo podgrijavati, pa ste vrlo vjerojatno i sami svjedočili da netko baca višak pečenog ili pire krumpira. Krumpir koji je termički obrađen ne bi se smio dodatno podgrijavati jer može biti štetan za zdravlje. Isto vrijedi i za gljive koje su izuzetno osjetljiva namirnica. Radije bacite rižoto ili pizzu koji u sebi sadrže gljive jer ne želite riskirati probavne smetnje ili, još gore, trovanje hranom.


Image

U grupu namirnica koje se ne podgrijavaju većinom spadaju još i namirnice koje su same po sebi lako kvarljive, odnosno čija konzumacija nakon isteka roka trajanja može izazvati probavne smetnje. Pa tako u ovu grupu možemo još uključiti jaja koja je bolje pojesti hladna nego podgrijana, piletinu i celer iz juhe koji je pametnije ne zagrijavati zbog nitrata koje sadrži.


Možda će te zanimati

Image
ASTRO SAVJET ZA UTORAK

Dnevni horoskop: Ovnovi samo opušteno, a Blizanci mogu snažno naprijed

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse