Zdravlje

Kako se koristi kora od mandarine za lice?

Jeste li znali da kora od mandarine može poslužiti kao piling za lice ili kao maska za lice? Saznajte zašto je kora mandarine izvrsna za lice te kako koristiti koru mandarine za lice.

kora-od-mandarine.jpg

Kora mandarine prirodni je sastojak koji se može koristiti za poboljšanje izgleda i zdravlja vaše kože. Prije nego krenete koristiti koru od mandarine za lice, važno je imati na umu da agrumi poput mandarine mogu učiniti kožu osjetljivijom na sunčevu svjetlost i stoga ih je bolje koristiti noću.

Prvi način kako koristiti koru od mandarine za lice je izradom pilinga za lice. Možete napraviti jednostavan piling za lice tako što ćete pomiješati koru mandarine s medom i šećerom. Smjesu nanesite na lice i nježno umasirajte kružnim pokretima. Isperite toplom vodom i osušite tapkanjem.

Osim pilinga za lice, možete napraviti masku za lice od kore mandarine. Masku od kore mandarine možete napraviti tako da koru pomiješate s jogurtom, medom i zobenim pahuljicama. Smjesu nanesite na lice i ostavite 10-15 minuta. Isperite toplom vodom i osušite tapkanjem. Prije korištenja bilo koje od gore navedenih metoda, važno je napraviti test na maloj površini kože kako biste provjerili postoje li alergijske reakcije. Osim toga, najbolje je koristiti svježe kore mandarine za ove metode jer sušene kore neće biti tako učinkovite.